Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ!


Συνάδελφοι/ισσες,

Με την «απειλή» ενός νέου αποκλεισμού των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια, η ΔΟΕ υποκύπτει στον ωμό εκβιασμό της υπουργού παιδείας και πέφτει σε μια μεγαλύτερη παγίδα! Αποδεχόμενη τις ηλεκτρονικές εκλογές Κεραμέως-Χατζηδάκη συναινεί σε μια διάτρητη -και γι αυτό επικίνδυνη- διαδικασία που είναι σίγουρο ότι θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάθε εξουσίας. Η αντικατάσταση των εκπροσώπων μας με τους «εκλεκτούς» της διοίκησης -σε όλα τα επίπεδα- είναι προ των πυλών! 

Στη μάχη της υποταγής μας ενεργοποιήθηκαν όλα τα μέσα[1] -μέχρι και η αποχή της Αριστεράς από τις βουλευτικές εκλογές της βίας και νοθείας του 1946-  για να προπαγανδιστούν οι ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία σαν άλμα προοδευτισμού χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις σοβαρές ενστάσεις μας ως εκπαιδευτικοί. Τη διαδικασία αυτή, που την είχε καταγγείλει ομόφωνα το Δ.Σ. της ΔΟΕ το 2020 και την αποδοκίμασε ο εκπαιδευτικός κόσμος σε ποσοστό πάνω από 93%, επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν αυτοί που υπονομεύουν συστηματικά τους αγώνες μας σε όλα τα καυτά ζητήματα. Βαφτίζουν τον γνήσιο αγώνα του κλάδου παραταξιακό παιχνίδι, για να μας διχάσουν, και μας καλούν να αποδεχθούμε αποτελέσματα που δεν θα υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο. Μας μιλούν υποκριτικά για τη δημοκρατία και για τις αποφάσεις της πλειοψηφίας όταν οι ίδιες αυτές δυνάμεις δεν αποδέχονται ψηφισμένες αποφάσεις της ΔΟΕ για την αυτοαξιολόγηση, τα ενιαία κείμενα, τους μέντορες-συντονιστές, τα πρότυπα-πειραματικά, τις εξετάσεις τύπου ΠΙΖΑ κ.λπ. 

Άραγε, η ΔΑΚΕ και το ΔΙΚΤΥΟ αισθάνονται δικαίωση που συμπορεύονται με τη ΔΗΣΥ και ακυρώνουν τη βούληση του εκπαιδευτικού κόσμου, για αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές, κι ας έχει αυτός αποφανθεί με τόσο μεγάλα ποσοστά; Για μια τέτοια μεταστροφή δε θα έπρεπε να υπάρξει, τουλάχιστον, ομοφωνία από τις παρατάξεις στο ΔΣ της ΔΟΕ ή καλύτερα να απευθυνθούν ξανά στη βάση με γενικές συνελεύσεις και ολομέλεια προέδρων, όπως επιβάλλει η στοιχειώδης δημοκρατική και καταστατική διαδικασία, ώστε να επικαιροποιηθούν οι αποφάσεις από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς; Τη στιγμή που στη ΔΟΕ αποφασίζουν τη συμμετοχή στις εκλογές-Κεραμέως ακριβώς μία ημέρα μετά την προθεσμία λήξης των υποψηφιοτήτων δεν νοείται να απειλούνται σωματεία και όσοι στέκονται απέναντι! Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί… 

Συνάδελφοι/ισσες, 

Το ΟΧΙ είναι πάντα επίκαιρο για να δηλώνει την πρόθεσή μας να αντισταθούμε απέναντι σε κάθε επιβολή. Δεν πέφτουμε ούτε στην παγίδα της κ.Κεραμέως ούτε στη ρητορική του διχασμού. Η αποχή στέλνει το μήνυμα τής μη ανοχής στην έκπτωση των δημοκρατικών μας κατακτήσεων και μας τοποθετεί όλους απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Με τη νομιμοποίηση της ηλεκτρονικής κάλπης ενεργοποιείται ο νόμος Χατζηδάκη που διαλύει τα πρωτοβάθμια σωματεία και βάζει στον γύψο κάθε αντίδραση των εκπαιδευτικών στις παρανομίες των συμβουλίων, των διευθυντών και της διοίκησης. «Η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/1982 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει  η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμα της στη Γενική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου! 

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ 

Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση του κειμένου

Θοδωρής Καψάλης

π.αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας

με την Ανεξάρτητη Κίνηση


[1] Το ΣτΕ έβγαλε απόφαση (ΣτΕ Γ΄ 2112, 2114) για τις εκλογές του 2020 παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, 9 ημέρες δλδ πριν από τις φετινές εκλογές. Μια απόφαση η οποία αποδέχθηκε τις ηλεκτρονικές εκλογές του 2020 εξαιτίας της πανδημίας (Ν.4728/20).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...