Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αγαπητοί μας συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κ.Κεραμέως επέβαλε -με αιφνιδιαστική τροπολογία- τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια αποκλειστικά με ηλεκτρονική κάλπη, ενώ είχε την επιλογή της παράτασης των εκλεγμένων αιρετών του 2018 όπως έγινε στο υπόλοιπο Δημόσιο. Επεδίωξε, τότε, ξεκάθαρα τη σύγκρουση με τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ κ.ά.) που καλούσαν σε αποχή[1] και νομιμοποίησε τα αποτελέσματα των εκλογών – παρωδία μη λαμβάνοντας υπόψη της την τεράστια αποχή των εκπαιδευτικών σε ποσοστό πάνω από 93% πανελλαδικά! Δε δίστασε, επίσης, να αντικαταστήσει όσους παραιτούνταν υπό το βάρος της μεγάλης αποχής με δοτούς (δλδ. διορισμένους από τη διοίκηση) αποδεικνύοντας, στην πράξη, ότι ο στόχος της δεν ήταν άλλος από το χτύπημα των συνδικάτων, των εκπροσώπων μας στα συμβούλια, της παύσης της ζωντανής λειτουργίας των σωματείων και των δικαιωμάτων μας ως εκπαιδευτικοί.

Σήμερα, όλα αυτά επιβεβαιώνονται στα μάτια και των πιο δύσπιστων αφού η κ.Κεραμέως επιβάλλει ξανά την ηλεκτρονική κάλπη (ΦΕΚ.5181/6-10-2022) και μάλιστα καταχρηστικά, επικαλούμενη την πανδημία ν.4728/2020 όταν, πλέον, όλες οι δραστηριότητες είναι ανοιχτές χωρίς περιορισμούς. Επιπλέον, αγνοεί επιδεικτικά πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ.Εσωτερικών με ημερομηνία 24/6/2022 και θέμα «Εκλογές αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπηρεσιών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου» όπου ξεκάθαρα παραχωρείται η δυνατότητα στους φορείς του δημοσίου να επιλέξουν τη διεξαγωγή των εκλογών με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Δυστυχώς, ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/ΔΙΚΤΥΟ στην Α/θμια Εκπαίδευση και ΔΑΚΕ/ΣΥΝΕΚ/ΠΕΚ στη Β/θμια Εκπαίδευση, υποκύπτουν στις μηχανορραφίες της κ.Κεραμέως παραιτούμενες του κοινού αγώνα που δόθηκε δύο χρόνια τώρα. Επικαλούνται την έλλειψη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια για τα κακώς κείμενα και εθελοτυφλούν. Ουσιαστικά, παραδίνονται στον ωμό εκβιασμό της υπουργού παιδείας και της επιτρέπουν να επιχειρηματολογεί για τους επαγγελματίες συνδικαλιστές ακριβώς τη στιγμή που περικόπτει, με τόση περιφρόνηση, τις συνδικαλιστικές άδειες.

Αυτή η κυβέρνηση, με αυτή την υπουργό παιδείας -των 6 αγωγών στα δικαστήρια εναντίον των εκπαιδευτικών- δεν πρόκειται να δώσουν κανέναν χώρο στην άσκηση των δικαιωμάτων μας, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, κανέναν χώρο στη δημοκρατία! Έχουν αλλεργία στη Δημοκρατία! Το αποδεικνύουν, άλλωστε, καθημερινά, με όσα τραγικά συμβαίνουν γύρω μας, με την πολιτεία ανίκανη έως και απρόθυμη να προστατεύει τους πολίτες και με μια δικαιοσύνη δέσμια νόμων που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Οι εκλογές αυτές θα γίνουν με αδιαφάνεια και με την πρωτοφανή απειλή της ατομικής ευθύνης των εφορευτικών επιτροπών! Προλειαίνουν έτσι το έδαφος για την αποδοχή των όποιων αποτελεσμάτων, ενεργοποιώντας μια βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας μας.

Με την «ηλεκτρονική δημοκρατία» τους:

ü     Οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος

ü     Δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του/της ψηφοφόρου 

ü     Δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας

ü     Προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων καθώς,

ü     Απαγορεύουν στις εφορευτικές επιτροπές να «δοθούν τα ονόματα των ψηφοφόρων» αφαιρώντας έτσι κάθε δυνατότητα ελέγχου, όταν στις εκλογές των συλλόγων οι καταστάσεις ψηφισάντων είναι απολύτως αναγκαία προϋπόθεση, κατατίθεται υποχρεωτικά στο Πρωτοδικείο και είναι απολύτως ελέγξιμη σε ενστάσεις από καθέναν που περιλαμβάνεται στις εκλογικές καταστάσεις ακόμα κι αν δεν έχει ψηφίσει. 

Πρόκειται για μια πρωτοφανή διαδικασία που την έχει καταγγείλει μέχρι και η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΥΠΑΙΘ (ΟΣΕΚΔΥΠ) αφού δεν υπάρχει ούτε τυπικά πια η δυνατότητα να ξέρει κανείς ποιοι και πόσοι ψήφισαν.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας δεν πρόκειται να συναινέσει σε αυτή τη γενική κατάπτωση των θεσμών ούτε φυσικά να εγκαταλείψει τον αγώνα προδίδοντάς τον. Δεν θα καταθέσει ψηφοδέλτιο σε «στημένες» κάλπες και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή δίνοντας τη μάχη μέσα από τα σωματεία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Στις επικείμενες εκλογές της 5ης Νοεμβρίου δεν θα εκπροσωπείται το 40% περίπου των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο 91ο Συνέδριο της ΔΟΕ (ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, Παρεμβάσεις, Πρωτοβουλία κ.ά. δήλωσαν αποχή). Έχουν τεράστια πολιτική και ηθική ευθύνη οι παρατάξεις που συμμετέχουν στο έγκλημα εις βάρος των εκπαιδευτικών που οδηγεί σε αποδοχή του νόμου Χατζηδάκη και στη διάλυση των σωματείων. Η αλλοίωση της βούλησης των εκπαιδευτικών με τις εκλογές – παρωδία και η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος, μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετεί και φυσικά τις προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων για ανέλιξη και προβολή. 

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


ΑΠΟΧΗ!



[1]               Η Αφίσα της ΔΟΕ to 2020 που καλούσε σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...