Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γράφει ο Θ.Καψάλης

Άλλη μια δικαίωση ήρθε για τους εκπαιδευτικούς, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για την άρση των πράξεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 1510/2024 του Δ.Εφ.Α. δικαιώθηκαν οι νεοδιόριστες/-οι εκπαιδευτικοί του 2020 της Διεύθυνσης Π. Ε. Δυτικής Αττικής που προσέφυγαν κατά της ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους οι οποίες είχαν εκδοθεί με βάση τις κείμενες διατάξεις από την Διευθύντρια Εκπ/σης Δυτικής Αττικής το 2022. 

Όπως γίνεται σαφές αυτές οι πράξεις κρίθηκαν άκυρες από τη δικαιοσύνη. Δηλαδή, παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία που το ίδιο το υπουργείο επικαλείται, κάθε φορά, όταν έρχεται αντιμέτωπο με τους εκπαιδευτικούς. 

Εύλογα αναρωτιέται κάποιος:

* Θα υπάρξουν εδώ κυρώσεις για την κατάφορη αδικία προς τους 4500 περίπου νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020;

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ

Από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΑΙΘΑ την Τετάρτη 17/7/2024

Ποινές σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης επιδιώκει, κατακαλόκαιρα, να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘΑ για την αξιολόγηση. Αφού τα βρήκε μπαστούνια με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, που πήραν μαζικά αποφάσεις απεργίας, επιστρατεύει τώρα τα γρανάζια της διοίκησης ώστε να βρει αλλού τους "ενόχους" για να διασπάσει το αρραγές μέτωπο της μαχόμενης εκπαίδευσης. Από κοντά και κυβερνητικοί συνδικαλιστές που δεν κρατιούνται από το πάθος τους να ανακοινώσουν την είδηση των ποινών!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ Δ.Π.Ε. Α΄ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΔΟΕ

Όλο και περισσότεροι συντάσσονται στον αγώνα κατά της επιχειρούμενης αξιολόγησης-χειραγώγησης. Ακόμα και όσοι/ες νεοδιόριστοι/ες αναγκάστηκαν να "αξιολογηθούν", ώστε να μονιμοποιηθούν, διεπίστωσαν την υποκρισία του όλου εγχειρήματος. Μια αξιολόγηση παρωδία που καμία σχέση δεν έχει με την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μια αξιολόγηση που βρήκε τους πάντες (σ΄αυτή τη φάση) ικανούς και άριστους προκειμένου να "περάσει" χωρίς προβλήματα κι ενστάσεις.

Ακολουθεί το Εξώδικο που κατέθεσαν οι Σύλλογοι της Αθήνας:

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Η Κυβέρνηση επιδεικνύει αναξιοπιστία και αφερεγγυότητα για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Από την Ανακοίνωση του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

"Λάβαμε από το σωματείο ΦΙΛΟΙ του ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, την έντονη διαμαρτυρία τους για την ΜΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση. Το σωματείο καλεί τους πολίτες,  τους συλλογικούς φορείς και τους φίλους της Σπάρτης να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για μια υπόθεση που εκκρεμεί από το 1995, κλείνει δηλαδή περίπου 30 χρόνια περιπετειώδους αναζήτησης στέγης για τον ιστορικό – αρχαιολογικό- διαχρονικό θησαυρό της Σπάρτης . Το Ινστιτούτο Σπάρτης θα είναι και τώρα μπροστά στην νέα προσπάθεια για την χρηματοδότηση του έργου.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Το ΔΣ του σωματείου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες και συμπατριώτες μας να τους ενημερώσουμε ότι ο αγώνας και η προσπάθεια των Σπαρτιατών και γενικότερα των Λακώνων και των φίλων της Σπάρτης για την απόκτηση του Νέου Διαχρονικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης τελικά ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ!

ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - «Ομόφωνα ένοχοι»... όλοι!


«Ομόφωνα ένοχοι». Με αυτή τη φράση η δικαστική έδρα ανακοίνωσε χθες την απόφασή της, καταδικάζοντας -και σε β΄βαθμό – τον Αθανάσιο Χορταριά και τον Σπύρο Δημόπουλο,δύο από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη δολοφονία του Ζακ. 

Γράφει ο Vasilis Thanopoulos

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά και ακόμη προσπαθώ να διαπραγματευτώ αυτή τη φράση. Γιατί μπορεί στο άκουσμά μας να δημιούργησε μία κάποια ανακούφιση, πολύ γρήγορα όμως ξεφούσκωσε, αφήνοντας στη θέση της μόνο αναπάντητα ερωτήματα.

«Γιατί χρειάστηκε τόσος καιρός να ακουστεί;», «Γιατί χρησιμοποιήθηκε μόνο για αυτούς τους δύο (ας μην ξεχνάμε και την εμπλοκή των αστυνομικών);», «Και τι θα γίνει τώρα με όλους αυτούς που εδώ και χρόνια πετούν χώμα στη μνήμη του Ζακ;», «Η δικιά τους καταδίκη που είναι;», «Και ποιος θα βρεθεί να φωνάξει ένα “ομόφωνα ένοχοι” και γι΄αυτούς;», «Και πώς τελικά μπορούμε να μιλάμε για δικαιοσύνη, όταν όλα τα παραπάνω ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα;».

Και επειδή όπως φαίνεται κανείς δεν θα βρεθεί να τα απαντήσει, καλό είναι να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους, ώστε -τουλάχιστον εμείς – να μην τα ξεχάσουμε.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Συνέχιση του αγώνα κατά της Αξιολόγησης αποφάσισε το 93ο Συνέδριο της ΔΟΕ - Πρώτη φορά Αριστερά στο τιμόνι της Ομοσπονδίας


Μια νέα εποχή ξεκίνησε
 μετά από τις εκλογές για νέο Δ.Σ. στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Η παράταξη της ΑΣΕ (Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ΚΚΕ) επιβεβαίωσε τις προβλέψεις, για καθαρή νίκη της, στο συνέδριο της ΔΟΕ που διεξήχθη 26-29 Ιουνίου 2024 στην Αθήνα, και έγινε η πρώτη αριστερή παράταξη στο τιμόνι της Ομοσπονδίας.
Η ΑΣΕ επικράτησε, με διαφορά, από τη δεύτερη ΔΑΚΕ-ΝΔ, παρουσιάζοντας αύξηση ψήφων κατά 23,6%, κατακτώντας μία επιπλέον έδρα στο νέο Δ.Σ. (3 από 2 το 2022).

Οι υπόλοιπες δυνάμεις -πλην της ΔΑΚΕ που έχασε 1 έδρα- διατήρησαν μεν τον ίδιο αριθμό (2) εδρών αλλά μόνο η παράταξη των Παρεμβάσεων κατέγραψε αύξηση των ποσοστών της.
Συγκεκριμένα:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...