Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Γράφει ο Θ.Καψάλης

Άλλη μια δικαίωση ήρθε για τους εκπαιδευτικούς, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για την άρση των πράξεων μονιμοποίησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Συγκεκριμένα, με την απόφαση 1510/2024 του Δ.Εφ.Α. δικαιώθηκαν οι νεοδιόριστες/-οι εκπαιδευτικοί του 2020 της Διεύθυνσης Π. Ε. Δυτικής Αττικής που προσέφυγαν κατά της ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησής τους οι οποίες είχαν εκδοθεί με βάση τις κείμενες διατάξεις από την Διευθύντρια Εκπ/σης Δυτικής Αττικής το 2022. 

Όπως γίνεται σαφές αυτές οι πράξεις κρίθηκαν άκυρες από τη δικαιοσύνη. Δηλαδή, παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία που το ίδιο το υπουργείο επικαλείται, κάθε φορά, όταν έρχεται αντιμέτωπο με τους εκπαιδευτικούς. 

Εύλογα αναρωτιέται κάποιος:

* Θα υπάρξουν εδώ κυρώσεις για την κατάφορη αδικία προς τους 4500 περίπου νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020;

* Θα παραιτηθούν (όπου κι αν βρίσκονται τώρα) οι υπεύθυνοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς που έδωσαν παράνομες εντολές;

* Θα λογοδοτήσουν οι Διευθυντές της Εκπαίδευσης που δεν προχώρησαν, ενώ γνώριζαν, στην έκδοση αυτών των πράξεων μονιμοποίησης; (υπήρξαν ελάχιστες εξαιρέσεις δ/ντών εκπαίδευσης που δεν παρανόμησαν για χάρη του ΥΠΑΙΘΑ)

Τέλος, 

* Θα προχωρήσουν με γενναιότητα τις πράξεις αυτοδίκαιης μονιμοποίησης όλων των νεοδιορίστων ή θα συνεχίσουν να παρανομούν μέχρι να "νομιμοποιήσουν" την απαξιωμένη αξιολόγηση;

Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Βρισκόμαστε σε πόλεμο με την πραγματικότητα. Όχι αυτή που θα θέλαμε αλλά αυτή που έχουμε. 

Σαν Δον Κιχώτες απέναντι στους κάθε ...Φλουράτους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...