Κυριακή 10 Απριλίου 2022

ΟΧΙ ΣΤΟΝ "ΝΟΜΟ" ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ...ΠΕΤΡΑΚΗ!

Γράφει ο Θοδωρής Καψάλης 

Μια πολύ σημαντική απόφαση κατά των ηλεκτρονικών εκλογών του νόμου Χατζηδάκη (ν.4808/21) πήρε η γενική συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 2 Απριλίου. 

Όπως διαβάζουμε στο Ψήφισμα της ΟΛΜΕ, «η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, αποφάσισε επικυρώνοντας τις έως τώρα εκφρασμένες θέσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι επερχόμενες αρχαιρεσίες τόσο για την εκλογή νέων ΔΣ των ΕΛΜΕ όσο και για την εκλογή αντιπροσώπων για το επερχόμενο 20ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, να διεξαχθούν σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από το Καταστατικό της ΟΛΜΕ.

Απορρίπτει τα όσα προβλέπονται από τον αντιδημοκρατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ΓΕΜΗΣΟΕ, ηλεκτρονικές κάλπες, αλλαγή Καταστατικών, κ.λπ.).» 

Η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε ομόφωνα και με πρωτοβουλία των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ, ΠΕΚ, εκθέτοντας την παράταξη της ΔΗΣΥ στην αντίστοιχη ομοσπονδία των Δασκάλων, η οποία, πριν λίγες μόνο ημέρες, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση, μέσω του αντιπροέδρου Σταύρου Πετράκη, στην ολομέλεια των αιρετών εκπροσώπων της ΔΟΕ. Ο κ.Πετράκης και η παράταξή του μίλησαν, έξω από κάθε λογική, για ήττα της ΔΟΕ με τους δοτούς αιρετούς υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι ο κλάδος γύρισε την πλάτη του στις ηλεκτρονικές εκλογές σε ποσοστό 95%! Κατηγόρησαν δε το προεδρείο της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ) ότι «συναίνεσε» σε ανίερες συμμαχίες και διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν αυτό να συμβεί ξανά! 

Οι συγκεκριμένες θέσεις, που δημιουργούν ρήξη στο ενιαίο μέτωπο αγώνα κατά του νόμου Χατζηδάκη και της αξιολόγησης, δεν μπορούσαν παρά να βρουν αμέσως στέγη στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σε άρθρο του Απ.Λακασά! Στο άρθρο αυτό, απαξιώνεται, συστημικά, ο αγώνας των εκπαιδευτικών αφού γίνεται λόγος για «σύμπνοια αριστερών και δεξιών συνδικαλιστών», που αποφάσισαν «να μποϊκοτάρουν τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, επειδή πλέον θα διεξάγονται ηλεκτρονικά, αδιάβλητα και χωρίς να ανακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία!!».

Είναι σημαντικό να πάρουν αμέσως τη σκυτάλη η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ ώστε να απομονωθούν, ξανά, οι «παράφωνοι», ενώ και σε άλλες ομοσπονδίες των εργαζομένων (π.χ. στις Περιφέρειες, Νοσοκομειακοί Γιατροί κλπ) οι εκλογικές διαδικασίες γίνονται με βάση τα δικά τους καταστατικά. Ας το επαναλάβουμε λοιπόν σε όσους πορεύονται μόνοι τους. Μόνο με κοινή δράση και αγώνα αλλάζουν οι πολιτικές, ακόμα κι αν αυτές είναι γραμμένες στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ.!

Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι ΕΜΔΥΔΑΣ(ομοσπονδία μηχανικών) και ΟΛΜΕ κατέθεσαν αναφορά στην Αρχή ΠροστασίαςΔεδομένων ζητώντας την παρέμβασή της, αφού με τον 4808/2021 του Κωστή Χατζηδάκηδεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της (ηλεκτρονικής) ψήφου. 

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...