Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Η ΟΜΙΛΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



Γράφει ο Γιάννης Μητράκος (spartorama.gr)

Η Δύση, χτίζοντας με μαεστρία την επικοινωνιακή πολιτική του Ουκρανού Προέδρου, ζήτησε να του δοθεί βήμα στα κρατικά και ευρωπαϊκά βήματα για να ενισχύσει με τη βαριά συναισθηματική ρητορεία του το εχθρικό κλίμα κατά της Ρωσίας. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να του επιτρέψει να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων, κάνοντας ακόμα πιο δυσχερή τη θέση της χώρας μας έναντι της Ρωσίας. Κι ο φιλοξενούμενος προχώρησε σε μια πρωτοφανή πολιτική απρέπεια ενσωματώνοντας στην ομιλία του και τις δηλώσεις δύο Ουκρανών μαχητών – μάλλον παραστρατιωτικών - εκ των οποίων ο ένας είπε ευθαρσώς ότι ανήκει στο περιβόητο τάγμα Αζόφ, που οι Ρώσοι το θεωρούν και είναι νεοναζιστικό! Ο ίδιος ο Ζελένσκι, μάλιστα, δεν έκανε καμία αναφορά στην ομοιοπαθή Κύπρο, ενώ μίλησε για μια νέα Φιλική Εταιρία Ελλήνων-Ουκρανών, αποσιωπώντας πως όταν ιδρύθηκε η Φιλική Εταιρία στην Οδησσό, δεν υπήρχε Ουκρανία αλλά αυτοκρατορική Ρωσία! Κι ακόμα μέσω του υποχρεωτικού μονολόγου του  δεν στάθηκε δυνατό ένας κάποιος Έλληνας βουλευτής να τον ρωτήσει αν αληθεύει ότι μετά την εκλογή του εξαφάνισε νομοθετικά την ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας μειονοτικά δικαιώματα μόνο στους τουρκόφωνους Τάταρους.

Η ομιλία Ζελένσκι ήταν  μόνο το προοίμιο όσων πρόκειται να αποκαλυφθούν στο μέλλον. Ένα είναι βέβαιο ότι για πολλά που βλέπουμε και ακούμε σήμερα θα τρίβουμε κυριολεκτικά τα μάτια μας. Γι’ αυτό ας γίνουμε προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί με όσα λένε και κάνουν αυτοί που βομβάρδισαν ανηλεώς και διέλυσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, αφήνοντας ανοιχτές πληγές στη γειτονιά μας. 

Όλο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...