Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Η κ.ΚΕΡΑΜΕΩΣ


Συναδέλφισσες/φοι,

Το ΥΠΑΙΘ κοινοποίησε έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 7341/Ε3/21-1-2022 με θέμα «Διευκρινίσεις επί των αιτημάτων συνδικαλιστικής άδειας για συμμετοχή σε Γενικές Συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων» για να βάλει οριστικό τέλος στη διεκδίκηση των νόμιμα κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών μας αδειών.

Η κ. Κεραμέως απέδειξε, για άλλη μια φορά, πόσο δημοκράτισσα υπουργός παιδείας είναι. Κοινοποίησε την κείμενη νομοθεσία σχετικά με τις συνδικαλιστικές άδειες επικεντρωμένη αποκλειστικά στις διατάξεις του ν.1264/1982 άρθρα 16,17 από τις οποίες δεν προβλέπεται χορήγηση συνδικαλιστικής άδειαςΑποκρύπτει συνειδητά ότι στο άρθρο 18 του ίδιου νόμου αναφέρεται ρητά ότι: «1.Οι διατάξεις των άρθρων 14, 15, 16, 17 αποτελούν ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα. 2. Ρυθμίσεις ευνοϊκότερες για την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών που έχουν ήδη αποκτηθεί ή θα αποκτηθούν με συμφωνία μισθωτών και εργοδοτών ή με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή Διαιτητικές Αποφάσεις υπερισχύουν.»

Όλοι γνωρίζουμε ότι, επί σειρά ετών η υπηρεσία, ερμηνεύοντας σωστά το Σύνταγμα (αρ.23 π.1), παραχωρούσε άδεια συνδικαλιστική στο πνεύμα του νόμου και γι αυτό έχουν υπάρξει υπουργικές αποφάσεις (ΦΕΚ/Β/1340 άρ. 19 παρ.2. υπ' αριθμ. Φ.350.1/324/105657/Δ1) που αναγνωρίζουν το δικαίωμα αυτό προς τους εκπαιδευτικούς (Συν1).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» διεκδίκησε συνδικαλιστική άδεια για την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. του περασμένου Δεκεμβρίου, παραθέτοντας πλήρες σκεπτικό (Συν2) για να λάβει από τον Δ/ντή Π.Ε. Λακωνίας τη λακωνική απάντηση ότι «δεν είναι δυνατή η χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας...» (Συν3).

Η κ. Κεραμέως λοιπόν, αντί να συμμορφωθεί και να αναγνωρίσει την παροχή αυτής της πρόσθετης διευκόλυνσης, που όχι μόνο δεν απαγορεύεται εκ του Νόμου αλλά αντίθετα έχει αναγνωριστεί από την νομολογία ως παράγουσα έννομα αποτελέσματα, αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε διεκδίκηση από τους εκπαιδευτικούς επιβεβαιώνοντας την αδιαφορία της για τις δημοκρατικές διαδικασίες στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κατήφορός της δεν έχει τέλος...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...