Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ με ομόφωνη απόφαση κήρυξε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους νόμους 4692/2020 και 4823/2021 καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 108906/ΓΔ4/ΦΕΚ 4189/10-9-2021 «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» καλώντας τους συναδέλφους να μην τις εφαρμόσουν, με την πλήρη νομική τεκμηρίωση όλων μας των ενεργειών (επισυνάπτεται σχετική γνωμοδότηση της νομικής μας συμβούλου). Η επίθεση εκφοβισμού και καλλιέργειας κλίματος τρόμου για πειθαρχικές ποινές (άρθρο 56, Ν.4823/21) που εξαπέλυσε η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μέσα από τις τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές/ντριες -προϊσταμένους/ες  των σχολικών μονάδων της χώρας είναι νομικά αβάσιμη και δεν μπορεί να κάμψει τη βούληση των εκπαιδευτικών να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο, τη δημοκρατία στα σχολεία και τη συλλογική δράση. 

Όλη η ανακοίνωση της ΔΟΕ εδώ

 

Η Γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με τη νομολογία, μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση μιας απεργιακής κινητοποιήσεως από το αρμόδιο Δικαστήριο, αυτή διατηρεί το τεκμήριο της νομιμότητας, το οποίο καλύπτει τους απεργούς υπαλλήλους και συνεπεία αυτού καμία δυσμενής έννομη συνέπεια δεν μπορεί να απειληθεί ή να επιβληθεί εις βάρος τους εξαιτίας της συμμετοχής τους στην φέρουσα το τεκμήριο νομιμότητας απεργιακή κινητοποίηση. 

Η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου εδώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...