Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που αποκλείει πολίτες από την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβασή τους στις δημόσιες δομές διάγνωσης Covid-19 παραβιάζοντας συνταγματικά τους δικαιώματα (Σ.21,3) και ταυτόχρονα επιβάλλει χαράτσι σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς για τη διενέργεια 2 εβδομαδιαίων rapid-test ή PCR με το κόστος να βαρύνει τους ίδιους. 

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και ζήτησαν και έσπευσαν, από τους πρώτους, να εμβολιαστούν αντιλαμβανόμενοι το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τα παιδιά και τους οικείους τους συμβάλλοντας έτσι στο πολυπόθητο χτίσιμο «τείχους ανοσίας». Τα ποσοστά εμβολιασμού και νοσησάντων εκπαιδευτικών βρίσκονται πάνω από το 80% και αναμένεται να αυξηθούν με την επάνοδο στα καθήκοντά τους. 

Όμως η στάση της κυβέρνησης, με τα μέτρα που ανακοίνωσε δια στόματος υπουργού Υγείας, κάθε άλλο παρά υποστηρικτική είναι. Είναι μάλλον τιμωρητική και υπονομεύει την προσπάθεια σωστής ενημέρωσης του πληθυσμού για τα οφέλη του εμβολιασμού στέλνοντας λάθος μηνύματα προς όλους. 

Την ίδια στιγμή που τα selftest είναι επαρκή για τους μαθητές, για τους εκπαιδευτικούς δεν είναι! Απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να διενεργούν -με δική τους ευθύνη και κόστος- δύο τεστ την εβδομάδα που πρέπει να πληρωθούν, απαρέγκλιτα, σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με επαχθές μέτρο της αναστολής εργασίας και περικοπής μισθού! 

Είναι προφανές ότι με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση, μετά τους υγειονομικούς, στοχοποιεί και τους εκπαιδευτικούς χωρίς να νοιάζεται πραγματικά για την προστασία της δημόσιας υγείας αφού και ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό, πόσο μάλλον μέσα σε σχολικές αίθουσες με 25 παιδιά στην τάξη! Στόχος της είναι η συγκάλυψη των μεγάλων ευθυνών που έχει για τα μέτρα που δεν πήρε (Δομές Υγείας, Παιδείας κ.α.) αλλά και της ανεπάρκειάς της για την αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», η καταστρατήγηση του δικαιώματος στην εργασία, οι ιδιωτικοποιήσεις, η πειθάρχηση-υποταγή και η αυστηρή τιμωρία όσων δεν εμβολιάζονται. 

Η πολιτική του εξαναγκασμού με το έσχατο μέτρο της υποχρεωτικότητας, που προκρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του τόπου απέναντι σε συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, δίχως να εξαντληθεί κάθε άλλη επιλογή είναι ακραία και επικίνδυνη, δεν εναρμονίζεται, πλήρως, με τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και μπορεί να αποβεί μοιραία για το σύνολο του πληθυσμού. Την ώρα που αρχίζει να κορυφώνεται το 4ο επιδημικό κύμα η υποχρεωτική αργία και η στέρηση μισθού στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, από 1/9/2021, θα αποδυναμώσει τα νοσοκομεία οδηγώντας σε κατάρρευση το ΕΣΥ. 

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αναθεωρήσει την επιλογή του οικονομικού εκβιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων και να προχωρήσει με: 

F καμπάνια στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον γενικό πληθυσμό και σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες για την ανάγκη διενέργειας εμβολιασμού,

F δημιουργία κινήτρων και διευκολύνσεων σε ομάδες εργαζομένων με μικρή ανταπόκριση,

F εξασφάλιση ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στις δημόσιες Δομές Υγείας για τη διάγνωση της νόσου συμβάλλοντας στην προστασία όλων των πολιτών,

F παροχή δωρεάν selftest σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και φοιτητές. 

Καλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία ( Δ.Ο.Ε. ) να αναδείξει το ζήτημα και να απαιτήσει από το ΥΠΑΙΘ όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. 

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΌΧΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΙΣΟΤΙΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ 

Tο Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...