Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!


Χωρίς τέλος η τραγωδία στην Εύβοια! Τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού διαδέχονται οι 14 καταργήσεις και οι 35 υποβιβασμοί σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης! 

Με την έκδοση του ΦΕΚ.3897/20-8-2021 καταργούνται σε όλη τη χώρα 49 σχολικές μονάδες στην Α/θμια Εκπαίδευση ενώ ιδρύονται μόνο 14! Ανάμεσα στις σχολικές μονάδες που καταργούνται είναι και το Νηπιαγωγείο Απιδέας του δήμου Ευρώτα. 

Με την ίδια απόφαση της υπουργού παιδείας προάγονται 121, συγχωνεύονται 18 και υποβιβάζονται 75 Σχολικές Μονάδες καταργώντας τις οργανικές θέσεις σε δεκάδες συναδέλφους εκπαιδευτικούς. 

Ο εκπαιδευτικός χάρτης στην Ελλάδα αλλάζει προς το χειρότερο με ταχείς ρυθμούς κάτι που αναμένεται να συντελεστεί τόσο στη Β/θμια, με τη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα Λύκεια, όσο και στην Ανώτατη Εκπαίδευση μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων. Δεκάδες σχολές και τμήματα θα οδηγηθούν στην απαξίωση λόγω εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής της κ.Κεραμέως τόσο στα περιφερειακά τμήματα όσο και μέσα στην Αθήνα!

Η ευθύνη για την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής υπαίθρου και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος είναι πρωτίστως της πολιτείας με τη δημιουργία κινήτρων, δομών και υποδομών και όχι με τη διάλυση όσων υπάρχουν οδηγώντας τους πολίτες σε νέα αστικοποίηση!


Στη διάθεσή σας

Θοδωρής Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...