Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΙΚΕΣ «ΕΚΛΟΓΕΣ» ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 Συναδέλφισσες/φοι,

Μετά από την καθολική απόσυρση των υποψηφιοτήτων των παρατάξεων την Πέμπτη 22/10/2020 -υλοποιώντας τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ- σε ΚΥΣΠΕ / ΑΠΥΣΠΕ και της διαδοχικής απόσυρσης των υποψηφιοτήτων των συνδυασμών στα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ, η κ.Κεραμέως αντί να ακυρώσει τις εκλογές προσπαθεί να τις επιβάλλει εντελώς «πραξικοπηματικά»!

Μόλις χθες, απέστειλε ενημέρωση για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών εκλογών στο προσωπικό e-mail εκπαιδευτικών, καλώντας τους να συμμετάσχουν στις ηλεκτρονικές «εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου! Γνωστοποίησε δε, ότι η εταιρεία με την «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» δεν φέρει καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε μορφή επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πατηθεί ο συγκεκριμένος σύνδεσμος που θα σταλεί και θα αφορά την εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) από την εταιρία Zeus Elections <elections@minedu.zeus.grnet.gr> για τη συμμετοχή μας στις «εκλογές» φάρσα.

Πρακτικές που παραβιάζουν βάναυσα το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και δεν διασφαλίζουν τα προσωπικά μας δεδομένα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν. Το όποιο αποτέλεσμα της e-κάλπης θα είναι νόθο και κανείς δεν νομιμοποιείται να εκπροσωπεί συναδέλφους αφού έχουν αποσυρθεί οι υποψηφιότητες. Ήδη σε πολλές διευθύνσεις εκπαίδευσης (Έβρος, Ξάνθη, Πιερία, Δ Αθήνας, Πειραιάς, Γ Αθήνας κ.α.) οι εκλογές έχουν ακυρωθεί με διαπιστωτικές πράξεις των δ/ντών εκπαίδευσης. Τον δρόμο της νομιμότητας οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι και να ανακαλέσουν την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα του θεσμού του Αιρετού εκπροσώπου στα Υ.Σ. και να μη συναινέσουμε στις FAKE «εκλογές» της Κεραμέως. Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους προσπαθούν να μας παραπλανήσουν για να δημιουργήσουν τετελεσμένα στον Κλάδο. Η επιμονή για τη διενέργεια τους φαίνεται να είναι πολιτική επιλογή και ως τέτοια έχει την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού. Στόχος τους να πλήξουν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να χτυπήσουν την καρδιά της συλλογικής μας δράσης που είναι τα σωματεία μας. Να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τον συνδικαλισμό τώρα που έρχεται και η ατομική μας αξιολόγηση. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η χθεσινή (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/οικ.20413/3-11-2020) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκου ότι αναβάλλονται οι υπηρεσιακές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων σε όλο το Δημόσιο πλην των εκπαιδευτικών;

Συναδέλφισσες/φοι ,

Καλούμε όλες και όλους σε γενική ΑΠΟΧΗ από τις ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΕΣ διαδικασίες ανάδειξης δοτών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.  Όσες/οι συμμετάσχουν βοηθούν μόνο την κυβέρνηση στο να πετύχει τα σχέδιά της. Όποιοι επιλέξουν να στελεχώσουν τα συμβούλια μέσα από τέτοιες διαδικασίες δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στον αντιδημοκρατικό κατήφορο του ΥΠΑΙΘ. Οφείλουμε να στηρίξουμε και να σεβαστούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Ξεκαθαρίζουμε ότι:

·    Όλες οι παρατάξεις έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτιά τους.

·  Σύσσωμες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν σε αποχή έχοντας προσφύγει στο ΣτΕ και στα Διοικητικά Εφετεία για την ακύρωση των εκλογών.

·    Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα συμμετοχής.

·  Δεν ενεργοποιούμε την εξατομικευμένη διαδικτυακή διεύθυνση (URL) που θα σταλεί στο e-mail μας από την Zeus Elections (elections@minedu.zeus.grnet.gr).

·  Εκείνοι που θα δημιουργήσουν ρήγματα στον Κλάδο θα τύχουν της καθολικής αποδοκιμασίας και συνδικαλιστικής απομόνωσης.

· Η Ανεξάρτητη Κίνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας και θα καταγγείλει όσους στελεχώσουν το νέο ψευτοσυμβούλιο στη Λακωνία.

 

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 

ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...