Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας χαιρετίζει τις αποφάσεις όλων των συνδυασμών να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους για το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας αντιδρώντας στις υποχρεωτικές «ηλεκτρονικές» εκλογές που επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ χωρίς διάλογο και συνεννόηση με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Για εμάς, αυτή η εξέλιξη, είναι ήδη μια νίκη! Μια νίκη τόσο του αποδυναμωμένου συνδικαλιστικού κινήματος όσο, σημαντικότερα, μια νίκη των ίδιων των εκπαιδευτικών. Μια νίκη απέναντι σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο Κλάδος είναι χειραγωγήσιμος και έτοιμος να συναινέσει σε κάθε τι που θα του «πλασάρουν».

Όσοι επένδυσαν στην ήττα, και προσπάθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μας διχάσουν βάζοντας πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, μετρούν ήδη τις πληγές τους. Όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από τις τάχα «τεχνοφοβικές» αντιλήψεις μιας μειοψηφίας, η πραγματικότητα τους έφερε αντιμέτωπους με τις δικές τους ευθύνες (κοινώς κωλοτούμπες). Ευθύνες που τόσο καιρό αρνούνταν να πάρουν περιμένοντας να δικαιωθούν για τις μανιχαϊστικές αντιλήψεις των ηγετών τους. Ευτυχώς οι εκπαιδευτικοί έθεσαν στο περιθώριο την όποια συνδικαλιστική τους επιρροή.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση, χρόνια πρώτη δύναμη στη Λακωνία, δε δίστασε ούτε για μια στιγμή να πάρει θέση κατά των μεθοδεύσεων του ΥΠΑΙΘ και να καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις -μέσα από το ΔΣ του Συλλόγου της Λακεδαίμονος- να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια τους συντεταγμένα και σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΔΟΕ. Αυτή μας η στάση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια πράξη ευθύνης, συνδικαλιστικής συνέπειας και πραγματικής ακηδεμόνευτης λειτουργίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας και απέναντι στον Κλάδο.

Πέρα από ιδεολογικές διαφορές και παραταξιακές σκοπιμότητες βγήκαμε από την αρχή μπροστά, αποσύραμε το ψηφοδέλτιό μας όπως ακριβώς πρέπει να κάνουν οι παρατάξεις που θέλουν να ηγούνται και να τιμούν τους αγώνες των εκπαιδευτικών. Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν μας νοιάζουν οι καρέκλες τις εξουσίας ούτε πρόκειται να συμβιβαστούμε στο μοντέλο της ψευδο-δημοκρατίας που προτείνει η κ.Κεραμέως συλλειτουργώντας με δοτούς αιρετούς, τάχα για το καλό της εκπαίδευσης.

Κάποιοι βέβαια συνεχίζουν, συνειδητά, να λειτουργούν διασπαστικά και εξωσυλλογικά απαξιώνοντας τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών αλλά και τα ίδια τους τα σωματεία, αποδεικνύοντας πόσο βαθιά «παραδομένοι» είναι στις κομματικές τους ταυτότητες και στην αχαλίνωτη εξουσιομανία τους. Τους αφήνουμε ξανά στην κρίση σας, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι ημέρες που πέρασαν αλλά και αυτές που έρχονται θα είναι εξίσου δύσκολες. Οι πολιτικές που προετοιμάζονταν και αφορούν τη δημόσια Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται ήδη στο τραπέζι του Προκρούστη. Η «εκμετάλλευση» της πανδημίας του κορωνοϊού χρησιμοποιείται για να κάμψει τις κοινωνικές μας αντιστάσεις. Αντιμετωπίζουμε μια αδίστακτη νεοφιλελεύθερη επέλαση χωρίς ηθικούς φραγμούς που στόχο έχει την ίδια τη Δημοκρατία και γι αυτό πρέπει όλοι να παλέψουμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από τις υγιείς δυνάμεις.

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Φράνσις Μπροσέτ / Γάλλος Δημοσιογράφος). Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν, λαϊκίστικα, να μας επιβάλλουν τη «σιγή του πληκτρολογίου» η φωνή μας είναι ακόμα ζωντανή! 

Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...