Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

Με μια απαράδεκτη εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘ κόβει τις νόμιμες άδειες ανατροφής από νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, παρερμηνεύοντας τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας!

Συγκεκριμένα το ΥΠΑΙΘ με την εγκύκλιο 108357/21-8-2020 «Χορήγηση άδειας ανατροφής με αποδοχές σε νεοδιόριστο/η εκπ/κό και μέλος Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.» αποφασίζει ότι όσοι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί έχουν παιδιά άνω των 2 ετών δεν δικαιούνται της 9μηνης άδειας ανατροφής παρερμηνεύοντας νόμους και εγκυκλίους (ν.3528/2007, ν.2083/1992, εγκ.91623/Δ2/12-9-2006).

Προκειμένου να επιχειρηματολογήσει, χρησιμοποιεί τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ αρ.64/2008 σχετικά με ερώτημα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία δεν ερμηνεύει πλήρως το εργασιακό ωράριο των Δ.Υ. με το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών κάνοντας μια επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας.

Τέτοιες ενέργειες έρχονται, επίσης, σε ευθεία αντίθεση και με το Σύνταγμα της χώρας όπως ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 21 του Συντάγματος: «Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους».

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει άμεσα

ü     9μηνη άδεια ανατροφής στους νεοδιοριζόμενους συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσους έχουν παιδιά ως τεσσάρων ετών.
ü     9μηνη άδεια ανατροφής σε όλους τους αναπληρωτές.
ü     Πλήρη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Η ΔΟΕ οφείλει να αναδείξει το θέμα με άμεση νομική προσφυγή κατά της εγκυκλίου 108357/Ε3/21-8-2020 εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε.

Θεόδωρος Καψάλης
Αιρετός Ανεξάρτητης Κίνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...