Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 2020-21

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΔΩ

Προσλήψεις 21.087 αναπληρωτών Γενικής και Ειδικής Αγωγής πραγματοποίησε το ΥΠΑΙΘ σε μια προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία έγκαιρα και με όλο το προσωπικό στη θέση του. Γι άλλη μια φορά, όπως αποδείχθηκε, η ηγεσία του υπουργείου απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, επιβεβαιώνοντας ότι βασικό της μέλημα δεν είναι η ουσία αλλά η επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός ακόμα γεγονότος. Όχι μόνο δε θα καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία -ώστε αυτά να ξεκινήσουν πλήρως στελεχωμένα όπως θα έπρεπε- αλλά καθίσταται προβληματική και η προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας και αύξησης των κρουσμάτων από τη νόσο COVID-19.

Με αυτόν τον τρόπο ναρκοθετήθηκε ήδη το πρώτο κουδούνι και καλούνται τώρα οι γονείς να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη και να επιστρέψουν από τις διακοπές στο τέλος Αυγούστου, ενώ η ίδια η κυβέρνηση με καμία ευθύνη ετοιμάζει τα σχολεία χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό διακινδυνεύοντας ακόμα την ατομική τους ασφάλεια!

Οι προσλήψεις είναι εμφανώς λιγότερες από τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στην περιοχή της Λακωνίας όσο και πανελλαδικά και φτάνουν σε ποσοστό κοντά στο 70%!

Αυτός ήταν και ο λόγος που το υπουργείο απαίτησε να γίνουν όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές στα μέσα Αυγούστου, με την εγκύκλιο 102027/30-7-2020, ώστε να μην αποτυπωθούν όλα τα κενά στα σχολεία. Ενέργεια που κατήγγειλαν, τότε, πολλά ΠΥΣΠΕ στην Ελλάδα όπως και το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας. Δυστυχώς, η τοποθέτηση των νέων διευθυντών εκπαίδευσης και η ανασυγκρότηση των ΠΥΣΠΕ άλλαξε το τοπίο και οι υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, αποσπάσεις κ.ά) πραγματοποιήθηκαν ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘ.

Στην ίδια γραμμή συνεδρίασε, χθες 27/8, και το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας ενώ ο αιρετός της Ανεξάρτητης Κίνησης ήταν ο μόνος που αρνήθηκε να συμμετάσχει σ΄αυτή τη διαδικασία και αποχώρησε, παραμένοντας πιστός στην αποχή που κήρυξε ο κλάδος απέναντι σε ενέργειες που παραβιάζουν τη εκπαιδευτική νομοθεσία και τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Δυστυχώς, με τις ενέργειες της διοίκησης δεν διασφαλίζονται ούτε η ομαλή έναρξη των σχολικών μονάδων ούτε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών -λάθη και αδικίες- ενώ με το άνοιγμα των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο. 

Ειδικότερα στη Λακωνία προσλήφθηκαν 137 αναπληρωτές Γενικής Εκπαίδευσης και 42 Ειδικής Αγωγής: 


ΓΕΝΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΠΕ05
4
ΠΕ06
10
ΠΕ07
1
ΠΕ08
8
ΠΕ11
2
ΠΕ60
35
ΠΕ70
62
ΠΕ79.01
4
ΠΕ86
6
ΠΕ91.01
5
ΣΥΝΟΛΟ
137

ΕΙΔΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΠΕ11
1
ΠΕ60
7 (4 παρ. 1 ΚΕΣΥ)
ΠΕ70
23 (21 παρ.)
ΠΕ71
11 (8 παρ. 1 ΚΕΣΥ)
ΣΥΝΟΛΟ
42

Συμπληρωματικά, έγιναν και 21 προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις ανάγκες των σχολείων και των εκπαιδευτικών δομών τις οποίες και χαιρετίζουμε.

Τα κενά, μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τα 190 στη Γενική Εκπαίδευση στη Λακωνία και αναμένεται περαιτέρω αύξηση με το άνοιγμα των σχολείων.


Θεόδωρος Καψάλης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Λακωνίας
Ανεξάρτητη Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...