Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Όχι,.. κύριε Τζόνσον!


Με μια ασυνήθιστη, για «Άγγλο», συμπεριφορά ξεκίνησε η τουριστική περίοδος στη χώρα μας. Ο λόγος για τον πατέρα του πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας ο οποίος –όπως διαβάζω στο δημοσίευμα– παραβίασε τους περιορισμούς για τις μετακινήσεις βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα, προκειμένου να κάνει διακοπές στο Πήλιο!

Αν ο τρόπος σκέψης του πρώτου άνδρα αυτής της χώρας ταυτίζεται με αυτόν ενός τελευταίου, τότε το μήνυμα που μεταδίδεται, διεθνώς, είναι σαφώς υποτιμητικό έως και εχθρικό από κάθε άποψη.

Οι αποδέκτες του στην Ελλάδα οφείλουν να ανασυνταχθούν ώστε να μην «οδηγηθούν» σε εθνικό εξευτελισμό μας. Η μικρή και φτωχή Ελλάς, είναι τόσο πιο μεγάλη σε Ιστορία και τόσο πιο πλούσια σε Αξίες για να συναινέσει σε επεκτατικούς εκβιασμούς ξεπεσμένων «αυτοκρατοριών».

Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήνουμε -ιερή παρακαταθήκη- στις επόμενες γενιές, ξεπληρώνοντας το αντίστοιχο δικό μας Χρέος απέναντι στην Ιστορία αυτού του τόπου.

«Μία πρέπει να είναι η αποστολή σας: Η εξασφάλισις τών δικαιωμάτων τού ανθρώπου και η διά τής παιδείας μόρφωσις τών ηθών του, διά τής οποίας θα αναδειχθή εις τόν λοιπόν πεφωτισμένον κόσμον άξιος τής ελευθερίας.» 
-----------
Επιστολή Ι.Καποδίστρια προς τον Αναστάσιο Λόντο (1828)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...