Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Συνάδελφοι/-ισσες,

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μαζί με Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. επέβαλαν για άλλη μια φορά συνθήκες περαιτέρω φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Συνεχίζοντας τον μνημονιακό κατήφορο ψήφισαν σειρά μέτρων λεηλάτησης των κοινωνικών δικαιωμάτων με περικοπές συντάξεων, μειώσεις μισθών, ακόμη και των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων, ελαστικοποίησης εργασιακών σχέσεων, ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, περικοπών κοινωνικών παροχών στα επιδόματα τέκνων, θέρμανσης κ.α. Παράλληλα οργανώνουν νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο ενώ για την εκπαίδευση σχεδιάζεται άμεσα –παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού για το αντίθετο– αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τμήμα καθώς και αξιολόγηση σε σχολεία και εκπαιδευτικούς.


Το πολιτικό κατεστημένο μοιράζει ξανά υποσχέσεις
Την ίδια στιγμή, είναι πράγματι εξωφρενικό, σύσσωμη η μνημονιακή αντιπολίτευση υπόσχεται έξοδο από τα μνημόνια! Αυτοί που, αντί να προλάβουν τα δεινά για τα οποία ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να υποφέρει, έβαλαν πρώτοι την υπογραφή τους δεσμεύοντας τη χώρα για πολλά-πολλά χρόνια. Κανένας εργαζόμενος, νέος, άνεργος, συνταξιούχος δεν πρέπει να πέσει ξανά στην παγίδα. Μόνη ελπίδα η αφύπνιση του λαϊκού κινήματος και η οργάνωσή του στη βάση ενός ευρύτερου μετώπου που θα εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση της αγωνιστικής δράσης επιθυμούμε κι εμείς να συμβάλλουμε επιζητώντας άμεση ανάταξη της δημόσιας εκπαίδευσης.

Διεκδικούμε:
1.  Ενιαίο δημόσιο δωρεάν δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση.
2.     Άμεση απόσυρση των Υ.Α. για το νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.
3.    Μείωση της αναλογίας μαθητών ανά τμήμα. Κανένα τμήμα χωρίς τον δάσκαλό του και καμία κατάργηση – συγχώνευση τμημάτων.
4.   Απόδοση των οργανικών θέσεων στους δικαιούχους και δημιουργία άλλων για την κάλυψη όλων των σχολείων με ειδικότητες.
5. Μόνιμοι διορισμοί στην Γενική Αγωγή και Ειδική Αγωγή με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Ίσα δικαιώματα για όλους, μόνιμους κι αναπληρωτές.
6.    Κατάργηση του αρ. 48 του Ν. 4415/16 που επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση εκπαιδευτικών από τη γενική στην ειδική εκπαίδευση οδηγώντας την σε μαρασμό. Ζητάμε παράλληλη στήριξη από έναν εκπαιδευτικό Ε.Α. για κάθε μαθητή που το έχει ανάγκη.
7.   Άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό για την υποστήριξη της λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ, με μικρότερες περιοχές ευθύνης ή ενδυνάμωσή τους με περισσότερες ομάδες εργασίας.
8. Όχι στην αξιολόγηση–αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθεί επιτέλους όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο.
9.   Σύλλογος διδασκόντων με αναβαθμισμένο ρόλο (παιδαγωγικό-διοικητικό) και κυρίαρχη θέση στη διαδικασία σχεδιασμού, προγραμματισμού, αλλά και απολογισμού του εκπαιδευτικού έργου.
10. Κατάργηση του νέου νόμου επιλογής διευθυντών, της επαναφοράς της συνέντευξης και της αποδυνάμωσης του συλλόγου διδασκόντων που περιθωριοποιεί τις ζωντανές δυνάμεις, τους εκπαιδευτικούς.
11. Κανένα προσφυγόπουλο έξω από το δημόσιο σχολείο. Λήψη απαραίτητων μέτρων για την ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό σχολείο.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση, φωτεινός σηματοδότης στην προσπάθεια να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε να βγούμε από τα αδιέξοδα της πολιτικής που εφαρμόζονται απ΄ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, καλεί όλους και όλες να στηρίξετε το αγωνιστικό-ανατρεπτικό της ψηφοδέλτιο στις εκλογές, στις 31 Μαΐου 2017, για αντιπροσώπους στην 86η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

1)    Γερουλάκος Θεόφιλος, ΠΕ 70 –  Δ.Σ. Αμυκλών
2)    Ζάβρας Κωνσταντίνος, ΠΕ 70 –  Δ.Σ. Ξηροκαμπίου
3)    Καψάλης Θεόδωρος, ΠΕ 11 –  1ο Δ.Σ. Σπάρτης
4)    Μπολοβιτσιώτη Γεωργία, ΠΕ 71 –  Ειδικό Δ.Σ.  Σπάρτης
5)    Παινέση Σοφία, ΠΕ 71 –  Ειδικό Δ.Σ. Σπάρτης
6)    Ρουμελιώτης Γεώργιος, ΠΕ 70 –  5ο Δ.Σ. Σπάρτης
7)    Σαρακίνη Κονδυλία, ΠΕ 70 –  Δ.Σ. Μαγούλας
8)    Στρατηγάκης Μιχαήλ, ΠΕ 70 –  Δ.Σ. Μυστρά-Αγίου  Ιωάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...