Κυριακή 30 Απριλίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σ΄ έναν κόσμο που μαστίζεται από συνεχείς πολέμους και οι προσφυγικές ροές διαρκώς αυξάνονται, η εκμετάλλευση του ανθρώπου αποκτά διαστάσεις επικές. Η πείνα, η δυστυχία και ο ξεριζωμός δημιουργούν συνθήκες εκρηκτικές σε όλο τον πλανήτη και τις συνέπειες αυτού του φαινομένου βιώνουμε και στη χώρα μας.
Αν σε αυτό το σκηνικό προστεθεί και η βαθιά οικονομική κρίση -κατασκεύασμα του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου που επιβάλλει εδώ και επτά χρόνια συνθήκες εξαθλίωσης στους Έλληνες- τότε μιλάμε για μια πρωτοφανή αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα που δεν έχει τέλος.

Μιλάμε για οργανωμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων που με αίμα και με αγώνες κατακτήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων. Περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, καταργήσεις επιδομάτων, περικοπές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, εργαζόμενοι «λάστιχο» στον ιδιωτικό τομέα που δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, «μαύρα», ενώ πληρώνονται αν έχει δουλειά η επιχείρηση,  στρατιές ανέργων που εκλιπαρούν για εργασία ενώ χιλιάδες νέοι αναζητούν την τύχη τους μακριά από τον τόπο τους.
Σ΄ αυτό το περιβάλλον η ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς αποκτά ακόμα μεγαλύτερο νόημα. Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. μαζί με όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν προσδοκώντας τη συναίνεση των εργαζομένων για νέα μέτρα, απελευθέρωση απολύσεων, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέους φόρους, πλειστηριασμούς κατοικιών καθώς και ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για κοινωνικές παροχές. Η απάντηση όλων των εργαζομένων πρέπει να είναι ίδια.

ΟΧΙ,  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ
-
ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...