Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Η Δ.Π.Κ.[*]

Συναδέλφισσες/-οι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, από προηγούμενο ενημερωτικό μας, αποφασίσαμε συνειδητά να μην απαντάμε στις επιστολές της Δ.Π.Κ. τις γεμάτες με συκοφαντικό - απαξιωτικό περιεχόμενο για συναδέλφους.  Στόχος μας ήταν και είναι η προστασία της αξιοπρέπειας όλων μας και η προάσπιση του κύρους και της δράσης των συλλογικών οργάνων. Γινόμαστε όμως μάρτυρες ενός πραγματικά σοκαριστικού μορφώματος ψευτο-συνδικαλισμού όπως αυτό εκφέρεται μέσω των δύο εκπροσώπων τής Δ.Π.Κ. στο Δ.Σ. του Συλλόγου και αυτό μας αναγκάζει στο ν΄απαντήσουμε.


Αυτοί, που τα προηγούμενα χρόνια δεν υποστήριξαν ποτέ συναδέλφους στα πειθαρχικά που στήνονταν, στις απολύσεις, στις διώξεις συνδικαλιστών και στην καταπίεση που ασκούνταν σ΄ έναν ολόκληρο κλάδο στο νομό μας, με την υποχρεωτική αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση, επιδόθηκαν σε διάστημα 4 μηνών σε σειρά ανακοινώσεων –25 τον αριθμό– με μοναδικό στόχο να πλήξουν από τη μια μεριά, τα επί σειρά ετών εκλεγμένα, μέλη του Συλλόγου με την Ανεξάρτητη Κίνηση και από την άλλη να «καθαγιάσουν» το αμαρτωλό παρελθόν της προηγούμενης διοίκησης.

Πέρα από τις γαργαλιστικές -δίκην κουτσομπολιού- αναφορές τους περί τσίπουρου και ευτράπελου που εκστομίζουν προς τα μέλη μας, την χαρακτηριστική εμμονή τους για «την παρέα του κ.Πέτρου» καθώς και την εμφανή εμπάθειά τους απέναντι σε συναδέλφους που έχουν εκλεγεί με τη δική σας απαίτηση, στα κείμενά τους δεν υπάρχει αυτό που πάντα αναζητάμε εμείς οι εκπαιδευτικοί, η ουσία!

Ο προσωπικός τους κατήφορος όμως δεν έχει τέλος!  Η μανία τους δε, τόσο μεγάλη που τους οδήγησε εσχάτως σε σοβαρότερο ολίσθημα και μας επέτρεψε να τους «θαυμάσουμε» σ΄ έναν διαφορετικό ρόλο. Από αυτόν του υπηρέτη της διοίκησης σ΄ αυτόν του υπερασπιστή του πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης!

Προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα ενός Επιστημονικού Συνεδρίου[1] για να εξαπολύσουν τις ύβρεις τους μέσα από  ένα λιβελογράφημα που έχει τον τίτλο: «Η περίφρακτη (ξύλινη) γλώσσα του συντεχνιακού λόγου: Πολιτική ανάλυση Λόγου της κειμενο(γ)ραφίας της «Ανεξάρτητης» Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνίας και η ανάδυση της γαγγραινώδους παραποίησης του συνδικαλισμού» εμπνευσμένο και εκτελεσμένο από τον «σκιώδη» ενορχηστρωτή τους και πρώην διευθυντή της Δ/νσης Π.Ε. Λακωνίας κ. Φώτη Πολίτη[2].

Κείμενο, που προσβάλλει, υποτιμά και κατασυκοφαντεί στο πρόσωπο της Ανεξάρτητης Κίνησης όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε τόσα χρόνια. Κείμενο που ουδεμία σχέση είχε με το περιεχόμενο του Συνεδρίου και το οποίο φυσικά κόπηκε από την Επιστημονική Επιτροπή την οποία αποτελούσαν τρεις Πανεπιστημιακοί καθηγητές!!! Και όχι από την Οργανωτική Επιτροπή όπως τεχνηέντως λένε για να παραπλανήσουν και να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες αλλά και την ένδειά τους.

Αυτοί που αυτοπροβάλλονται λοιπόν ως οι υπέρμαχοι της αριστείας και της αξιολόγησης μήπως τελικά τη θέλουν μόνον όταν αυτή λειτουργεί θετικά για το πρόσωπό τους; Μήπως επίτηδες έδειχναν αλλού τον λύκο για ν΄ αποπροσανατολίσουν τα θύματά τους; Κανείς πια δεν μπορεί να αμφιβάλει. Οι ίδιοι με τις πράξεις τους …ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ!!!

Εμείς, από τη μεριά μας, δεν θα τους ακολουθήσουμε στο δρόμο που επέλεξαν να χαράξουν. Έχουμε χρέος να παλέψουμε[3] με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι σε όσους επενδύουν στο γενικό ξεθεμελίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Ευχόμαστε σε όλους…

– ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ –




[1] 2o Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο Γύθειο 31/3-2/4/2017
[2] Το κείμενο προωθήθηκε από τα 2 εκλεγμένα μέλη της Δ.Π.Κ. στις 30/3/2017
[3] Στις κινητοποιήσεις της 5ης Απρίλη 2017, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Πελοποννήσου για την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος της αδιοριστίας και της ψήφισης της τροπολογίας για την Ειδική Αγωγή. Τα 2 εκλεγμένα μέλη της Δ.Π.Κ. αν και πρότειναν με γραπτό υπόμνημα την πραγματοποίησή της δεν συμμετείχαν ούτε στην κινητοποίηση αλλά ούτε και στις στάσεις εργασίας που κήρυξε ο Σύλλογός μας και η Δ.Ο.Ε.
[*] Η Δ.Π.Κ. είναι η παράταξη της Δημοκρατικής Προοδευτικής Κίνησης η οποία συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συλλόγου της Λακεδαίμονος "Ο ΠΛΗΘΩΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...