Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Έκρηξη μίσους και μπλόκο στο "American Dream"


Μία γυναίκα αγκαλιάζει τη μητέρα της, μετά την άφιξή της από το Ντουμπάι με την πτήση 203 της Emirates, στο διεθνές αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης. REUTERS/ANDREW KELLY

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο παγώνει το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με διακηρυγμένο στόχο την προστασία της αμερικανικής επικράτειας από την είσοδο ισλαμιστών τρομοκρατών. 


Νωρίτερα, δεν επετράπη η επιβίβαση πέντε πολιτών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir που αναχωρούσε από το Κάιρο με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Οι αρχές σταμάτησαν τους επιβάτες, οι οποίοι είχαν φθάσει τράνζιτ στο αεροδρόμιο του Καΐρου, και τους ανακατεύθυναν σε πτήσεις με προορισμό τις χώρες καταγωγής τους, αν και κατείχαν άδειες εισόδου που ήταν σε ισχύ, κατά τις ίδιες πηγές. 

Οι κάτοχοι της λεγόμενης πράσινης κάρτας, η οποία τους καθιστά νόμιμους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ, περιλαμβάνονται στο εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που απαγορεύει προσωρινά την είσοδο προσώπων από επτά χώρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Μέσα από το συγκεκριμένο διάταγμα ο νέος πρόεδρος στρέφεται ενάντια ακόμα και στη διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. όπως αυτή εκφράστηκε με το κείμενο που υπέγραψαν ομόφωνα οι δεκατρείς ενωμένες πολιτείες στη Σύνοδο της 4ης Ιουλίου 1776.

"...Δεχόμαστε τις εξής αλήθειες ως αυταπόδεικτες, πως όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, και προικίζονται από τον Δημιουργό τους με συγκεκριμένα απαραβίαστα Δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι το δικαίωμα στη Ζωή, το δικαίωμα στην Ελευθερία, και το δικαίωμα στην επιδίωξη της Ευτυχίας.

Πως για να εξασφαλιστούν αυτά τα δικαιώματα, ιδρύονται Κυβερνήσεις μεταξύ των Ανθρώπων, αντλώντας τις εύλογες εξουσίες τους από την συναίνεση των κυβερνημένων.

Πως όποτε μια Μορφή Κυβέρνησης γίνεται καταστροφική για τους σκοπούς αυτούς, είναι Δικαίωμα του Λαού να την αλλάξει ή να την καταργήσει, και να εγκαταστήσει νέα Κυβέρνηση..."

Αυτομάτως γίνεται κατανοητό πως η αντίδραση θα έρθει! Σε μια εποχή όμως πλήρους υποταγής στο κεφάλαιο καθώς και της εσκεμμένης αποδυνάμωσης των εργατικών-κοινωνικών κινημάτων θα είναι άκρως διδακτικό και για τον υπόλοιπο κόσμο με ποιο τρόπο η αμερικάνικη κοινωνία θα διεκδικήσει(;) την επιστροφή ή όχι στις θεμελιώθεις αρχές της.

Θοδωρής Καψάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...