Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!



Το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας
, μετά και από τις καθοριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν τους εκπαιδευτικούς που προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους, πήρε την απόφαση και μονιμοποίησε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του 2020 χωρίς την εφαρμογή της αξιολόγησης. Είναι μια ΝΙΚΗ που δικαιώνει τον αγώνα χιλιάδων συναδέλφων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που δίνουν τον αγώνα της αξιοπρέπειας απέναντι στις απειλές και τον εκφοβισμό του υπουργείου παιδείας.
 

Η απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα ενός συντεταγμένου και αποφασισμένου εκπαιδευτικού κινήματος να φέρει προ των ευθυνών τους τα μέλη των κατά τόπους ΠΥΣΠΕ που δεν εφαρμόζουν ούτε τις δικαστικές αποφάσεις. 

Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ. Σειρά έχουν όλοι οι νεοδιόριστοι που περιμένουν κι αυτοί την μονιμοποίησή τους την οποία δικαιούνται έτσι κι αλλιώς. Και θα το πετύχουμε παρά τις περί του αντιθέτου φωνές. 

Αυτή η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ηττήθηκε μαζί με τους πιστικούς της. Και ηττήθηκε όχι μόνο γιατί δεν την θέλουν οι εκπαιδευτικοί αλλά γιατί δημιουργήθηκε ως εργαλείο επιβολής εξουσίας και μόνον. Μια αξιολόγηση που απαξιώθηκε συνολικά στη συνείδηση όλου του εκπαιδευτικού κόσμου.

Θ.Καψάλης

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


του Θ.Καψάλη

Εύκολη και ασφαλέστερη καθημερινότητα υποσχέθηκε ο ΥΠΑΙΘΑ –με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- αλλά μόνο τέτοια δεν θα είναι. 

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς χιλιάδες μαθητές υποχρεώνονται είτε να στριμωχθούν σε 25άρια τμήματα είτε να εξοριστούν από το σχολείο τους έως και δεκάδες χιλιόμετρα, μακριά από τους φίλους τους και τους δασκάλους τους. 

Με αιφνιδιαστική εγκύκλιο του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ κ. Κατσαρού, εν μέσω καλοκαιριού και με κλειστά σχολεία, απαιτήθηκε από τους Δ/ντές εκπαίδευσης να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ή/και καταργήσεις τμημάτων όπου αυτά είχαν λιγότερα από 30 ή 15 παιδιά αντίστοιχα, με τους πλεονάζοντες μαθητές σε υποχρεωτική μετακίνηση! Μια ενέργεια που δεν έλαβε υπόψη της καμία διάταξη νόμου για την προστασία μαθητών με διαγνωσμένες αναπηρίες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, των ιδιαιτεροτήτων των απομακρυσμένων περιοχών και φυσικά κανένα παιδαγωγικό μέτρο. Ανέτρεψε δε, τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Ιουνίου όπως και κάθε οικογενειακό προγραμματισμό προκαλώντας τεράστια αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς αφού κανείς τους δεν γνώριζε σε ποιο σχολείο θα πάει τον Σεπτέμβρη. 

Μέσα σε μια νύχτα συγχωνεύθηκαν/καταργήθηκαν 1600 περίπου τμήματα σε όλη τη χώρα εντελώς αυταρχικά και αντιπαιδαγωγικά στο όνομα του εξορθολογισμού και του ανταγωνισμού μαθητών, όπως δήλωσε η υφυπουργός παιδείας κ.Μακρή! 

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα –γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί- αντέδρασε με πολλούς τρόπους (συλλαλητήρια, επιστολές διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και πορείες, εξώδικα, καταλήψεις) απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική και αντιεκπαιδευτική εντολή που δυσχεραίνει την διαδικασία της μάθησης. 

«…Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας για να υποστηρίξουμε εσάς και το πολύτιμο έργο που προσφέρετε…» λέει στο μήνυμά του ο υπουργός αλλά … 

χημικά, ξύλο και συλλήψεις ήταν απάντηση της κυβέρνησης στη δικαιολογημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών έξω από το υπουργείο του στις 5/9. 

Άλλωστε ο κ.υπουργός ξέρει το καλό μας καλύτερα από όλους μας! 

Όπως υποστήριξε, με τις συγχωνεύσεις θα είναι καλύτερα για τα παιδιά. «Κοιτάμε εκπαιδευτικά το ζήτημα, για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα», είπε σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ! 

Και η χαρά της επιτυχίας τους, τόσο μεγάλη! Δεν περίμεναν καν να κοπάσει η σκόνη από τις γενικευμένες αντιδράσεις, αποκάλυψαν το πλήρες σχέδιο τους. Εσωτερικό έγγραφο της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Αττικής ζητά από τους Δ/ντες Εκπαίδευσης κάθε περιοχής να προσδιορίσουν με ακρίβεια πόση εξοικονόμηση έγινε σε εκπαιδευτικούς μέσω αυτής της διαδικασίας! 

Τελικά, σ΄αυτό το ντροπιαστικό έγγραφο ξεδιπλώνεται το όραμα και ο σχεδιασμός του ΥΠΑΙΘΑ για την επόμενη ημέρα στα της Παιδείας μας. 

Όσο για το μήνυμα του υπουργού ας καταχωρισθεί μαζί με εκείνα του πάλαι ποτέ ένδοξου πολιτικαντισμού. Ένα μήνυμα βαθιά λαϊκίστικο που εμφανώς δεν απευθυνόταν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά σε μελλοντικούς ψηφοφόρους… 

«…Δουλειά μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα το σχολείο που σας αξίζει…» καταλήγει το μήνυμα του υπουργού.

Ε λοιπόν, σε κανέναν δεν αξίζει αυτό το σχολείο κ.υπουργέ!

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...