Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Και ο Χάρος θα τρόμαζε μπροστά σε τόσο θάρρος!

Σε εκδικητικές αντικαταστάσεις στελεχών σχολικών μονάδων προχωρά το ΥΠΑΙΘΑ προκειμένου αυτά να υποκύψουν στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής αξιολόγησης. 

Με νέο έγγραφο, μνημείο αυταρχισμού, που υπογράφει ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ κ. Κατσαρός, με αρθμ. πρωτ. 34412/Ε3/3-4-2024, δίνονται εντολές στους Περιφερειακούς Δ/ντές & Δ/ντές Εκπαίδευσης για την άμεση αντικατάσταση των στελεχών που «αρνούνται» ή «παρακωλύουν» τη διαδικασία της αξιολόγησης! 


Η δήθεν προσπάθεια «εμπέδωσης της κουλτούρας αξιολόγησης» στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αποδεικνύεται τελικά ένα τεράστιο πολιτικό ψεύδος. Όσοι καλοπροαίρετα κράτησαν κάποιες αποστάσεις από τις φωνές αντίδρασης των εκπαιδευτικών δεν έχουν πια καμιά αμφιβολία. Όλη η νομοθεσία περί της αξιολόγησης δεν έχει ως στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου αλλά τη χειραγώγηση των ίδιων των εκπαιδευτικών. Ξεκάθαρα! Όσοι και όσες προσφέρουμε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καλός δάσκαλος δεν γίνεσαι με μια βέργα στο χέρι ούτε μπορείς να προσφέρεις ουσιαστικό έργο στο σχολείο όταν απειλείσαι διαρκώς με ποινές .  

Η κοινωνία δεν μπορεί να συναινέσει στην επιστροφή του επιθεωρητισμού ούτε και να επιτρέψει την καταπάτηση του συνταγματικού δικαιώματος στην απεργία!

Όσες προσπάθειες κι αν έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση - μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και ΜΜΕ - ώστε να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη ότι την ευθύνη για τη μη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου την έχουν κάποιοι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, έχει πέσει ήδη στο κενό. Το επιβεβαιώνουν τόσο ο δίκαιος αγώνας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αποφασίζουν Απεργία-Αποχή στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων τους όσο και η εκδικητική μανία του ΥΠΑΙΘΑ που όχι μόνο τους σέρνει διαρκώς στα δικαστήρια αλλά και που βάλλει, ξεκάθαρα πλέον, εναντίον των στελεχών που η ίδια δημιούργησε με τους νόμους της περί «αριστείας»! 

Για άλλη μια φορά η επιχείρηση «αξιολόγηση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού» οδηγείται στα βράχια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ.. 

Και ο Χάρος θα τρόμαζε μπροστά σε τόσο θάρρος …πόσο μάλλον το ΥΠΑΙΘΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...