Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 5ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες/φοι,

Η Ανεξάρτητη Κίνηση -χωρίς πανηγυρικούς- χαιρετίζει την αντίσταση της πλειοψηφίας του κλάδου κατά της αποδοχής της ηλεκτρονικής κάλπης και στην εκλογή των αιρετών. Παρά τους εκβιασμούς και τις μηχανορραφίες της κυβέρνησης και των δυνάμεων της συναίνεσης, ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ-ΠΕΚ, ΔΙΚΤΥΟ και ΣΥΝΕΚ, η συμμετοχή κυμάνθηκε σε απίστευτα χαμηλά ποσοστά και συγκεκριμένα στο 34% πανελλαδικά στα ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ! Το ΥΠΑΙΘ, πανικόβλητο, ενεργοποίησε τα «δημιουργικά» μαθηματικά του και προκλητικά πανηγύρισε για το «υπερτριπλάσιο ποσοστό συμμετοχής από την τελευταία εκλογική αναμέτρηση» ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι το 2020 υπήρξε καθολική αποχή 93%-95%!

Δυστυχώς, ανάλογη συμπεριφορά επέδειξαν και οι παρατάξεις που συμμετείχαν στη διαδικασία των φετινών εκλογών - παρωδία αφού κι αυτές πανηγύρισαν παραγνωρίζοντας, με τη σειρά τους, το γεγονός ότι όλες υπέστησαν σημαντική μείωση σε σχέση με τον απόλυτο αριθμό ψηφοφόρων τους, παρότι καλούσαν σε συμμετοχή. Αναφέρουμε τη ΔΑΚΕ με περίπου -5000 ψήφ., το ΔΙΚΤΥΟ με -3000 ψ. και τη ΔΗΣΥ με -1000 ψ.. Αλήθεια, αυτό το μήνυμα το έλαβαν υπόψη στα επιτελεία τους ή τους θάμπωσε μονάχα ο τίτλος της πρωτιάς και η καρέκλα;

Έγινε απολύτως σαφές ότι ο κλάδος μας αποφάσισε πως ΔΕΝ αποδέχεται τη διαδικασία αυτή και είναι απαράδεκτο που η Δ.Ο.Ε. εξακολουθεί να κωφεύει[1] και να την υπερασπίζεται. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με τη συναίνεση τους στους εκβιασμούς του Υ.ΠΑΙ.Θ. κατάφεραν να μας διαιρέσουν και να ψευτο-πανηγυρίζουν για τους «αιρετούς» όπως ακριβώς κάνει και η Νίκη Κεραμέως. Οι ομοσπονδίες όμως, έχουν χρέος να υπηρετούν τη βούληση της πλειοψηφίας του κλάδου και να λειτουργούν ενωτικά και δημοκρατικά αλλιώς παύουν να τον αντιπροσωπεύουν. Αν η καρέκλα είναι ο στόχος τότε καμιά Κεραμέως δε βρίσκεται απέναντί μας.

Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στη Λακωνία. Οι πανηγυρίζοντες, μέχρι και ανακοίνωση στα ΜΜΕ έβγαλαν, προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι της αποχής υιοθέτησαν τη «δημιουργική γραφή» του ΥΠΑΙΘ! Επαίρονται ότι συμμετείχαν περισσότεροι, όμως, ακόμα και με βάση τον «κρυφό» εκλογικό κατάλογο της Δ/νσης Π.Ε. Λακωνίας, η συμμετοχή «κόλλησε» στο 50% με 56%! Με τη δια ζώσης διαδικασία, τόσο στις εκλογές Αντιπροσώπων του Ιουνίου΄22 όσο και στις εκλογές του Δεκεμβρίου’21 του Πλήθωνα, στη Λακεδαίμονα, τα ποσοστά συμμετοχής ήταν σαφώς μεγαλύτερα, 61,45% και 64,34% αντίστοιχα, και μάλιστα απόγευμα σε ημέρα εργάσιμη. Δυστυχώς γι αυτούς υπάρχουν τα ντοκουμέντα και οι αποδείξεις που επιμελώς αποκρύβονται όταν η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά.

Το πλέον ανησυχητικό στις εκλογές αιρετών της 5ης Νοεμβρίου βρίσκεται αλλού και έχει να κάνει με την αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος. Ενός αποτελέσματος που πόρρω απέχει από αυτό που αποτυπωνόταν με τη δια ζώσης κάλπη αφού πλέον οι ΔΑΚΕ/ΕΝΩΤ.ΚΙΝ. αποκτούν τρεις (3) αιρετούς στη Λακωνία (σε Π.Ε. & Δ.Ε.) εκεί που είχαν μόνο έναν (1) ! Αν αυτό δε συνιστά, ξεκάθαρα, αλλοίωση της πολιτικής καταδίκης της Ν.Δ. στον χώρο της παιδείας τότε τι είναι; Σαρωτική νίκη της αντιπολίτευσης; Να τη χαιρόμαστε λοιπόν τη Μαχόμενη Εκπαίδευση με τη γλυκόπικρη γεύση που έριξε στην παγίδα τους/τις συναδέλφους/ισσες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας για τη νομιμοποίηση ενός τέτοιου αποτελέσματος! Θερμά συγχαρητήρια!

Συναδέλφισσες/φοι,

Αυτό που πρέπει εμείς να κρατήσουμε από όλη αυτή τη διαδικασία είναι το υψηλό μας φρόνημα το οποίο δεν κάμφθηκε παρά τις ωμότητες και τα εκβιαστικά διλήμματα που αντιμετωπίσαμε από πολλές πλευρές. Το περήφανο και μαχητικό κομμάτι του κλάδου, που νιώθουμε στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ότι το υπερασπιζόμαστε έντιμα και ορθά, καλούμε σε συστράτευση με όλες και όλους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που πλέον μεγάλωσαν μπροστά μας.


Είναι σίγουρο ότι η επίθεση θα μεταφερθεί μέσα στα σωματεία μας όπως προβλέπεται από τους αρχικούς σχεδιασμούς ΥΠΑΙΘ και κολαούζων. Καμία ανοχή, καμία υποχώρηση, κανένα ψευτοδίλημμα. Να απομονώσουμε τις φωνές του διχασμού υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων. Ενωμένοι μόνο θα τα καταφέρουμε!

ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!



[1] Υπήρξαν καταγγελίες για προσωπικές πιέσεις ενώ σε κάποιες περιοχές οι εφορευτικές επιτροπές έδωσαν μέχρι και 3ωρη παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...