Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ 91Η Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση χαιρετίζει τη νίκη του ψηφοδελτίου της και στις εκλογές της 8ης Ιουνίου 2022 για την ανάδειξη Αντιπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» στην 91η Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που θα λάβει χώρα 26-29 Ιουνίου στην Αθήνα.

Μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφυξίας – εξαιτίας της πανδημίας, της ακρίβειας, της απειλής του πολέμου, της ανεργίας, της φτώχειας, των πλειστηριασμών κατοικιών, της εφαρμογής του αντεργατικού-αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη (ν.4808/21) – και χωρίς διευκολυντική άδεια πραγματοποίησης της Εκλογικής Γενικής Συνέλευσής μας, κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να απαξιώσουν-αποδυναμώσουν τη φωνή των εκπαιδευτικών και να τη θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Αν και έχουν βρει πολλούς πρόθυμους ανάμεσά μας, το ανυπότακτο εκπαιδευτικό κίνημα στέκεται ακόμη αποτελεσματικά απέναντί τους και μάχεται σθεναρά χωρίς να συμβιβάζεται.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος έχει καταφέρει, με πολύ κόπο και θυσίες, να βρίσκεται πάντα μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις και θα συνεχίσει να το κάνει με απόλυτο σεβασμό στους εκπαιδευτικούς και τις συλλογικές ελευθερίες!

Με τη δική σας εντολή συνεχίζουμε, παρά τις απώλειες, να προχωρούμε στον δύσκολο δρόμο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δημόσιου σχολείου που διαρκώς βάλλονται από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη! Κατηγοριοποίηση σχολείων – εκπαιδευτικών – μαθητών μέσω της αξιολόγησης και των εξετάσεων της ελληνικής PISA, αποκλεισμός παιδιών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω Ε.Β.Ε. & Τράπεζας Θεμάτων, ΜΑΤ, βία και Ο.Π.Π.Ι. μέσα στα Πανεπιστήμια, συγχωνεύσεις παιδαγωγικών τμημάτων με διακριτά γνωστικά αντικείμενα, απαξίωση πανεπιστημιακών πτυχίων με προνόμια σε επιχειρηματίες και κολέγια, ταξικά πρότυπα-πειραματικά σχολεία της ψευτοαριστείας, αυτονομία σχολικών μονάδων που ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της ευθύνης της πολιτείας, δεξιότητες από το νηπιαγωγείο και πολύ-πολύ πρόσφατα σχολεία – παιδοφυλακτήρια που θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το βράδυ για τις ανάγκες της αγοράς!

Καμία ανοχή και κανένας φόβος απέναντι τους! Η αποχή και η αδράνεια δηλώνουν υποταγή! Και μόνο η συμμετοχή μας σε «ζωντανές» δημοκρατικές διαδικασίες συλλογικής έκφρασης μπορεί να γίνει το ισχυρότερο όπλο του συνδικαλιστικού-εκπαιδευτικού κινήματος για ισότιμη μόρφωση, μόνιμη εργασία, ασφάλιση και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους. Αυτή θα πρέπει να είναι η δική μας απάντησή χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που προσήλθαν για να ψηφίσουν υπερασπιζόμενοι το δημοκρατικό τους δικαίωμα και που, για άλλη μια φορά, ανέδειξαν την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ πρώτη δύναμη!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ!

Συνολικά ψήφισαν 161 εκπαιδευτικοί,  159  ήταν  τα  έγκυρα ψηφοδέλτια, 2 τα άκυρα-λευκά.   Αναλυτικά τ΄ αποτελέσματα:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΑΝΤΙ/ΠΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ

66

41,51%

1

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση

57

35,85%

1

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Λακεδαίμονος

22

13,84%

-

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

14

8,80%

-

ΣΥΝΟΛΟ

159

100%

2

Αντιπρόσωποι εκλέγονται:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

ü     Καψάλης Θεόδωρος

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ

·        Χριστάκου Αικατερίνη

 


ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ü     Χανδόλιας Σπυρίδων

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

·        Μπαγιώκος Γεώργιος


Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο Συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...