Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Με τη μεγάλη συμμετοχή απεργών, ανέργων, συνταξιούχων και εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 6 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το μήνυμα που στάλθηκε, κυρίως, προς την κυβέρνηση είναι ότι εργαζόμενοι και κοινωνία δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα της δήθεν ανάπτυξης και να επιτρέψουν να μετατραπεί ο χώρος της εργασίας σε πεδίο διάλυσης εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων δημιουργώντας μελλοντικές κοινωνίες σκλάβων. 

Στη Σπάρτη, η συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, στις 10:30 το πρωί, με Φορείς, Εκπροσώπους και Συλλογικότητες από τον κόσμο της Εργασίας και της κοινωνίας των πολιτών. Μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο της καταπάτησης κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων, 135 ετών, συσπειρώθηκαν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις μαζί με την ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο και γι αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η ενότητα αποδείχθηκε ισχυρότερο όπλο, για τους πολίτες, απέναντι στο θηρίο του νεοφιλελευθερισμού και σε όσους ποτίζουν το δέντρο του διχασμού συνειδητά και μεθοδευμένα. 

Αντίθετα, εκκωφαντική ήταν η απουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης γεγονός που αποδεικνύει τόσο την αδιαφορία της για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και της νέας γενιάς όσο και επιβεβαιώνει την πραγματική στόχευση του επικείμενου εργασιακού και συνδικαλιστικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη. Όσο κι αν ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας δηλώνει, τώρα, ότι δεν θα παραβιασθεί το 8ωρο, ουδείς, πλέον, μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στα λόγια του. Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, και η απουσία από τον εορτασμό της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης. 

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία στην Κεντρική Λεωφόρο Κων/νου Παλαιολόγου με κατάληξη το πάρκο του ΟΤΕ. 

Ξεχωριστή θέση στις εκδηλώσεις είχαν οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Οι εκπρόσωποί τους Ζάβαλης Τριαντάφυλλος –αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λακωνίας- και Καψάλης Θεόδωρος –πρόεδρος ΠΛΗΘΩΝΑ-, με την παρουσία και τις ομιλίες τους, τίμησαν τους αγώνες και τη συνεισφορά της εκπαίδευσης στο Εργατικό Κίνημα συνολικά. 

Ο πρόεδρος του ΠΛΗΘΩΝΑ, στο τέλος της ομιλίας του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τους νέους η οποία αναμεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST TV ΛΑΚΩΝΙΑΣ. 

Άλλα ρεπορτάζ: notospress, apela, laconialive, flynews, dimotikiagoratislakonias, lakonikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...