Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Η ΜΗΔΕΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Βασίλης Μακρής
 



«Αλλά το ΥΠΑΙΘ και η υπουργός, δεν έχουν καμιά σχέση με το σχολείο, την παιδεία και την παιδαγωγική. Δεν ξέρουν να χαμογελάνε και να ρεμβάζουν. Μετράνε το χρόνο με τις λογιστικές του κόστους και του κέρδους, ο χρόνος της παιδικότητας, της ξενοιασιάς και της ανεμελιάς δεν έχει θέση στον δικό τους κόσμο.»

«Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την επέλαση του χιονιά στη χώρα μας. 

Δεν την πειράζει που τα παιδιά της Γ’ Λυκείου έχουν χάσει 3μήνες πέρυσι και 3 μήνες φέτος, αφού δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ για την αραίωση των τμημάτων, την πρόληψη της διασποράς και την πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των σχολείων. Τους αλλάζει και τα φώτα με την τράπεζα Θεμάτων, με τη διπλή δήλωση μαθημάτων και με την αλλαγή του χάρτη των ΑΕΙ. Υπηρετεί το δόγμα: πάτε στα φροντιστήρια και όποιος αντέξει. Τους υπόλοιπους τους στέλνει πεσκέσι στα κολλέγια και τα ΙΕΚ ή ντελιβεράδες των διεθνών αλυσίδων υπηρεσιών που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. 

Αλλά το χειρότερο είναι το νέο δόγμα του ΥΠΑΙΘ ότι η τηλεκπαίδευση είναι ισότιμη με τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία. Άλλο ένα δόγμα που αποδεικνύει την αδιαφορία της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τους μαθητές. Άλλο ένα δείγμα της αυτάρεσκης θριαμβολογίας τους πάνω στην καταστροφή που προκαλούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...