Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ...ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ!

Παραμονές του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη και με «φόντο» το γενικότερο κλίμα ενίσχυσης της βίας και της καταστολής σε όλους τους χώρους -σήμερα για τους αντιδρώντες φοιτητές που αντιστέκονται στη στοχευόμενη επίθεση κατά του δημόσιου Πανεπιστημίου- «προλειαίνεται» το έδαφος για τις βαθιές νεοφιλελεύθερες/νεοσυντηρητικές πολιτικές που θ’ ακολουθήσουν, ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης με δούρειο ίππο την «καλή» αξιολόγηση, φυσικά.

Επειδή «τώρα είναι το ευνοϊκό κλίμα» για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτών των πολιτικών, ενεργοποιείται ένας συστημικός μηχανισμός που: στοχοποιεί με ανήθικο τρόπο κάθε διαφορετική άποψη χρησιμοποιώντας ψεύδη και συκοφαντίες, σωπαίνει για να αποδυναμώσει, αποπροσανατολίσει και αδρανοποιήσει τη συλλογική αντίδραση,  αποδομεί κάθε αντίθετη απόφαση έστω κι αν αυτή προήλθε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες όπως οι συνεδριάσεις ενός Συλλόγου Εκπαιδευτικών!


Αυτό το αντιδραστικό περιβάλλον, που θα διαμορφώσει και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθούμε να «ανταγωνιστούμε» για να επιβιώσουμε, ατομικά και συλλογικά, οφείλουμε να το «γνωρίζουμε» ώστε να το εξαναγκάσουμε ν’ αποκαλυφθεί προτού μας «πιάσει στον ύπνο», μας ελέγξει και τελικά εξουσιάσει.

[Για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Συλλόγου αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, δημοσιοποιώ, παράλληλα, και την τοποθέτησή μου από το βήμα της 88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ τον Ιούνιο του 2019 παρουσία του Προεδρείου της 88ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε. αποτελούμενο από τους: Δ. Παπαποστόλου, Κατσαρό Ιωάννη,  Προκόπη Ανδριανή, Βατίστα Βασίλη και Μπιμπισίδη Σάκη ως τακτικά μέλη]


* ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 88η Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. *

«Κάποιοι εδώ μέσα σ΄ αυτήν την αίθουσα, δεν έχουν καθόλου μνήμη τελικά. Κάποιοι ξεχνούν ποιοι, το προηγούμενο διάστημα, υπηρετώντας την εργοδοσία, επέτρεψαν να καλλιεργηθεί ο φόβος ανάμεσα σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς, έστησαν πειθαρχικά σε αιρετούς και οδήγησαν εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε δικαστικές διαμάχες. Είναι οι ίδιοι, που σήκωσαν και ετοιμάζονται τώρα να σηκώσουν, ξανά, το «βάρος» της αξιολόγησης ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς. Έχουν το θράσος να κουνάνε το δάκτυλο σ΄ έναν Σύλλογο και μια παράταξη που μάτωσε υπηρετώντας το συνδικαλιστικό κίνημα. Ένα σύλλογο που εξαντλήθηκε οικονομικά.

Και εδώ υπάρχουν και ευθύνες του Προεδρείου της ΔΟΕ, που ένα δίκαιο αίτημα του Συλλόγου μας για οικονομική ενίσχυση δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί. Θεωρώ ότι το επόμενο Δ.Σ. θα το δει με διαφορετικό μάτι και θα το λήξει το ζήτημα. 

Σε όλους αυτούς, που «έρχονται», για να συνεχίσουν το έργο τους από εκεί που το άφησαν, τους δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας ξαναβρούν μπροστά τους, έτοιμους και αποφασισμένους γιατί εμείς έχουμε μάθει να αναμετριόμαστε με το πρόσωπο του τέρατος και όχι απλά να το υιοθετούμε. »

Θεόδωρος Καψάλης
Αντιπρόσωπος
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»

Τρίτη 25/6/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...