Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


 Η ανακοίνωση-διάταξη αρ.225 που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και καθορίζει τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το έτος 2016-17 μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Λύσεις με αποκλεισμούς, κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, απαξίωση της προϋπηρεσίας  των συναδέλφων δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειοψηφία των μονίμων και αναπληρωτών. Το χάπι δε χρυσώνεται για όσους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ περιμένουν χρόνια τον μόνιμο διορισμό τους με μια πριμοδότηση στις προσλήψεις αναπληρωτών ενώ παράλληλα δημιουργείται εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα.

Ο έλληνας εκπαιδευτικός βιώνει μια απαράδεκτη επίθεση στα εργασιακά-ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά του δικαιώματα και ειδικά τα χρόνια των μνημονίων έχει καθηλωθεί σε μια παγιωμένη κατάσταση πλήρους αδράνειας και εκμετάλλευσης. Το Υπουργείο Παιδείας αντί, των απαραίτητων για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, διορισμών έρχεται με τη συγκεκριμένη διάταξη και ρίχνει λάδι στη φωτιά που καίει κάθε συνάδελφο αναπληρωτή εκπαιδευτικό, που όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια με προσωπικό κόστος στήριξε και στηρίζει το δημόσιο σχολείο σε όλη την επικράτεια.

Αν το Υπουργείο θέλει πραγματικά να αλλάξει το τοπίο, να αναγνωρίσει εμπράκτως την διαχρονική αξία των εκπαιδευτικών και να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα με μόνιμους διορισμούς, κατάργηση πδ.152/2013 για την αξιολόγηση, απρόσκοπτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη, ξεκάθαρο τοπίο στις προσλήψεις, ενίσχυση των υποστηρικτικών δομών ειδικής αγωγής, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, κοινωνική ασφάλιση και αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
 

Ζητάμε την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης για τους αναπληρωτές, όπως επίσης και της εγκυκλίου για την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης.

 

Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους

Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος

Η μη προάσπιση αυτών έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...