Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: 30 χρόνια μετά ο αγώνας συνεχίζεται…



«ερήμωσα τη ζωή μου για να με συναντά το μέλλον…»

Γιάννης Αναγνωσταράς – Άντα Παραφόρου


30 χρόνια πριν: η εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέγερση. Η αντιμεταρρύθμιση της Ν.Δ. με πρωτεργάτη τον Β. Κοντογιαννόπουλο ξεσηκώνει χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ακολουθούν μαζικές καταλήψεις και διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Το σχέδιο της Ν.Δ. για «ανακατάληψη» των σχολείων βάζει στο προσκήνιο του σκοταδιού το κράτος και το παρακράτος. Ένα μαύρο μέτωπο που στοχεύει με σημάδι τη ζωή του Ν. Τεμπονέρα, ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο 3ο Λύκειο της Πάτρας.

Οι «Κένταυροι» αξιοποιούνται και προχωρούν σε βίαιες ανακαταλήψεις σχολικών κτιρίων με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Το πραγματικό πρόσωπο της Δεξιάς, ξεδιπλώνεται στο λοστάρι του Καλαμπόκα που υψώνεται και χτυπάει. Η πολιτική δολοφονία του συναδέλφου μας ρίχνει στους δρόμους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και πολίτες προκειμένου να υπερασπίσουν τα τιμαλφή της εκπαίδευσης και της κοινωνίας: Παιδεία – Δημοκρατία.

Σήμερα 30 χρόνια μετά: λεηλατούν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων καταδικάζοντας την κοινωνία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στο θάνατο. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...