Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΟΥ - ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, έγινε προσδιορισμός από το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας των οργανικών κενών - πλεονασμάτων για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας σύμφωνα με την εγκύκλιο 23835/Ε2/18-2-2020 που απέστειλε το ΥΠΑΙΘ.
Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο ο προσδιορισμός των κενών-πλεονασμάτων είχε τη μορφή του κατεπείγοντος αφού τα στοιχεία έπρεπε να συμπληρωθούν έως 20/2. Δηλαδή, μέσα σε μία ημέρα! Γίνεται φανερό ότι η διαδικασία εξέτασης των αναγκών των σχολείων ουσιαστικά απαξιώνεται από την κυβερνητική πολιτική, ενώ τα ΠΥΣΠΕ έχουν διακοσμητικό ρόλο μια και τους έχει αφαιρεθεί η δυνατότητα της εισήγησης!
Ως αιρετός εκπρόσωπος μειοψήφησα στον προσδιορισμό των κενών -πέρασε κατά πλειοψηφία (4-1!)- μη αποδεχόμενος την πρακτική του Υπουργείου στον υπολογισμό των κενών – πλεονασμάτων και την απαξίωση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ). Με τις διαδικασίες «fast-track» αφαιρείται ο λόγος και ο έλεγχος από τους εκπαιδευτικούς ενώ καταγράφονται πλασματικά κενά - πλεονάσματα για να επιβληθούν περικοπές, κινητικότητα και ευελιξία του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Οι εκπαιδευτικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες, δεν αποτυπώνονται ορθά στους πίνακες αυτούς και δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις του κλάδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ειδικότητες ΠΕ08-Καλλιτεχνικών με 4 οργανικές σε όλη τη Λακωνία, ΠΕ86-Πληροφορικής με 6 οργανικές, ΠΕ91-Θεατρικής με 0 οργανικές(!) ενώ στο ειδικό προσωπικό, ΠΕ30-Κοινωνικών Λειτουργών με 2 οργανικές σε όλο τον νομό, ΠΕ21- Θεραπευτών Λόγου με 1 οργανική, ΠΕ23-Ψυχολόγων με 1 οργανική,  ΠΕ24-Παιδοψυχιάτρων, ΠΕ25-Σχολικών Νοσηλευτών, ΠΕ28-Φυσιοθεραπευτών, ΠΕ29-Εργοθεραπευτών όλες με 0 οργανικές!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ(-) / ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ (+)
ΠΕ05 – ΓΑΛΛΙΚΗΣ                     ( +1)
ΠΕ06 – ΑΓΓΛΙΚΗΣ                     ( -13)
ΠΕ08 – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ           (   -1)
ΠΕ79 – ΜΟΥΣΙΚΗΣ                    ( -11)
ΠΕ60 – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ                 ( -59)
ΠΕ60.ΕΑΕ – ΕΙΔΙΚΗΣ                 (   -6)
ΠΕ70 – ΔΑΣΚΑΛΟΙ                     (-149)
ΠΕ70.ΕΑΕ – ΕΙΔΙΚΗΣ                 (  -20)
----------------------------------------------------                          ΣΥΝΟΛΟ                                (-258)



Πάντα στη διάθεσή σας,

Θεόδωρος Καψάλης
Αιρετός με Ανεξάρτητη Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...