Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ!


Σήμερα, 9 του Μάη, η ανθρωπότητα αναρριχάται στην ιστορική μνήμη. Σε ηρωικές στιγμές στα πεδία των μαχών, σε θυσίες αμάχων, σε νεκροταφεία πόλεων και χωριών. Στιγμές που αντανακλούν σε όλο τον κόσμο βαθύτατο πόνο και δέος για το μέγεθος της καταστροφής αλλά και περηφάνια για το μεγαλείο της αλληλεγγύης των λαών. Όλες οι μεγάλες δυνάμεις, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι και Αμερικανοί συνασπίστηκαν και αντιστάθηκαν ως μια γροθιά απέναντι στο φασισμό και ναζισμό πληρώνοντας βαρύτατο φόρο αίματος.


Σήμερα, που το φάντασμα του φασισμού πλανάται ξανά πάνω από τα κεφάλια της Ευρώπης και όλου του κόσμου, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για παγκόσμιο μέτωπο ενάντια στις αιτίες που το ξαναδημιουργούν. Εσκεμμένα κάποιοι προσπαθούν να εξισώσουν τον ναζισμό με τον κομμουνισμό με στόχο να δημιουργήσουν ρήγματα στους λαούς, ακυρώνοντας έτσι την καθοριστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού στην τελική νίκη του αντιφασιστικού μετώπου.

Σήμερα, η 9η Μαΐου είναι ημέρα πανευρωπαϊκής μνήμης και εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, ακόμη και στη Γερμανία. Είναι «η ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών». Αντίθετα, στην Ελλάδα, η ημέρα αυτή έχει υποβαθμιστεί. Στη χώρα που πλήρωσε με οδυνηρό, βάρβαρο και απάνθρωπο τρόπο τη συμμετοχή της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετρώντας 800.000 χιλιάδες νεκρούς, η σημερινή ημέρα έπρεπε να είναι ΑΡΓΙΑ! Έπρεπε να είναι ημέρα μεγάλων εορταστικών εκδηλώσεων, στέλνοντας το δικό της ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και κατά κάθε μορφής φασισμού-ναζισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...