Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΛΗΘΩΝΑ

Συνάδελφοι/ισσες,

Στις 27 Φλεβάρη ψηφίζουμε στις εκλογές του συλλόγου της Λακεδαίμονος με στόχο την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου. Ενός συμβουλίου, που η Ανεξάρτητη Κίνηση με γνώση, σοβαρότητα, μεθοδικότητα και κυρίως με τόλμη, απέδειξε ότι μπορεί να συγκροτήσει, χωρίς την οποιαδήποτε κομματική ή πολιτική κηδεμονία - προστασία. Μέσα από την κοινή μας δράση αναδείχθηκε η δύναμη και η αποφασιστικότητα που απαιτείται για την προβολή και επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο της πολύπαθης εκπαίδευσης.

Ο στόχος μας


Τα τελευταία χρόνια η Ανεξάρτητη Κίνηση αφιέρωσε και θα συνεχίσει να αφιερώνει, χωρίς κανένα απολύτως προσωπικό ή άλλο όφελος, όλες τις δυνάμεις της ώστε να καταστήσει τον σύλλογο της Λακεδαίμονος υγιές πρότυπο συλλογικής και κοινωνικής δράσης. Θέλουμε να προχωρήσουμε σε ακόμα πιο βαθιές τομές τόσο στον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου -διευρύνοντας τις δημοκρατικές λειτουργίες του- όσο και στην επιτακτική ανάγκη εξυγίανσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Μεγάλη μας προτεραιότητα στο προσεχές διάστημα θα είναι επίσης η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών η οποία υποβαθμίζεται σταδιακά ακυρώνοντας τον εκπαιδευτικό μας ρόλο μέσα στα σχολεία.

Η συλλογική μας δράση

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι τίποτα ανατρεπτικό δεν επιτυγχάνεται δίχως κόπο και δίχως θυσίες. Και κυρίως δεν έρχεται η δικαίωση που πάντα θα είναι άπιαστη όσο την κοιτάζουμε από απόσταση! Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που με ασφάλεια να παρέχουν ανέξοδες λύσεις. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που μοιράζουν «φυλαχτά» ή φανταχτερά χαρτόνια τοίχου για αντίδοτο -εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της πολιτείας- μόνο που και αυτά αποδεικνύονται τελικώς ανεπαρκή. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να ωφελήσει πραγματικά και να δώσει λύσεις είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα. Αυτός που η Ανεξάρτητη Κίνηση απέδειξε διαχρονικά μέσα από τη δράση της πρωτοστατώντας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του Κλάδου (αξιολόγηση, καλλιέργεια φόβου στα σχολεία, διώξεις συνδικαλιστών, μόνιμοι διορισμοί κ.ά.) και με όπλο της τη μαζική συμμετοχήΈνας αγώνας που δεν κεφαλαιοποιείται στο προσωπικό βιογραφικό κανενός, που σέβεται τον κόπο και τις θυσίες όλων, που αναγνωρίζει και διορθώνει τα λάθη του.
Είναι ένας δρόμος που δεν τον διαβαίνουν οι «φτασμένοι», αυτοί που ορέγονται τις θέσεις εξουσίας περιμένοντας υποτακτικά τη δική τους σειρά για να εφαρμόσουν καθετί αντιδραστικό στις πλάτες της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών. Αυτοί που για το προσωπικό τους συμφέρον υπονομεύουν το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ελάτε να μοιραστούμε τον κοινό αγώνα

Με σεβασμό στο δύσκολο έργο του/της μάχιμου εκπαιδευτικού τα εκλεγμένα μέλη μας ουδεμία προνομιακή μεταχείριση απολαμβάνουν, ούτε προχώρησαν ποτέ σε ανίερες συμμαχίες -κάτω από το τραπέζι- για να επιβιώσουν συνδικαλιστικά, ούτε συμφώνησαν ποτέ σε ανταλλάγματα. Μαζί καταφέραμε πολλά μα το σημαντικότερο απ’ όλα να κοιταζόμαστε ειλικρινά στα μάτια. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στον σύλλογο και να στηρίξετε τις πρωτοβουλίες μας. Σας καλούμε να μοιραστούμε το ίδιο όραμα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 27ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1) Γερουλάκος Θεόφιλος, ΠΕ 70 – Δ.Σ. Μυστρά-Αγίου Ιωάννη
2) Ζάβρας Κωνσταντίνος, ΠΕ 70 – Δ.Σ. Μυστρά-Αγίου Ιωάννη
3) Καψάλης Θεόδωρος, ΠΕ 11 – 1ο Δ.Σ. Σπάρτης
4) Μπολοβιτσιώτη Γεωργία, ΠΕ 71 – Ειδικό Δ.Σ. Σπάρτης
5) Παπαδημητρίου Γεώργιος, ΠΕ 08 – 5ο Δ.Σ. Σπάρτης
6) Ρουμελιώτης Γεώργιος, ΠΕ 70 – 5ο Δ.Σ. Σπάρτης
7) Σαρακίνη Κονδυλία, ΠΕ 70 – Δ.Σ. Μαγούλας
8) Στρατηγάκης Μιχαήλ, ΠΕ 70 – Δ.Σ. Μυστρά-Αγίου Ιωάννη
9) Υφαντίδου Στέλλα, ΠΕ 71 – Ειδικό Δ.Σ. Σπάρτης
10) Χριστάκου Αικατερίνη, ΠΕ 70.ΕΑΕ - 5ο Δ.Σ. Σπάρτης

ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1) Βοργιάς Φίλιππος, ΠΕ 70 – 2ο Δ.Σ. Σπάρτης
2) Λάμπρου Ηρώ, ΠΕ 70 – Δ.Σ. Σελλασίας
3) Χάρακα Βαρβάρα, ΠΕ 70 – Δ.Σ. Μυστρά-Αγίου Ιωάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...