Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 11/1 ενάντια στο σχέδιο διορισμών της κυβέρνησης. Ενός σχεδίου που πετά στο καλάθι των αχρήστων τον μόχθο κάθε εργαζόμενου εκπαιδευτικού, που τσακίζει το κουράγιο και εξαφανίζει την ελπίδα των αναπληρωτών για τελική δικαίωση με μόνιμο διορισμό. Ενός σχεδίου που θα ανατρέψει τις ισορροπίες σε κάθε ελληνικό σχολείο σπέρνοντας τη διχόνοια ανάμεσά μας αδιαφορώντας για τις αρνητικές προεκτάσεις του φαινομένου αυτού.


Ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως τον χαρακτήρα της δημόσιας παιδείας απαξιώνοντας τους πανεπιστημιακούς τίτλους -βασικό πτυχίο- ως ανεπαρκείς, αφού από μόνοι τους δε θα έχουν κανένα απολύτως αντίκρισμα, και η κάθε επιπλέον κατάρτιση-εξέλιξη των εκπαιδευτικών θα γίνεται αποκλειστικά για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης και όχι για επιστημονικούς-ακαδημαϊκούς λόγους. Μια φθηνή ανταλλαγή δηλαδή προσόντων για μια θέση στους πίνακες των μελλοντικών ανέργων.

Αυτήν την κουλτούρα παιδείας εμείς δεν την αποδεχόμαστε. Ορθώνουμε αντιστάσεις και απαιτούμε, εδώ και τώρα, απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου και κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους διορισμούς. Η Ανεξάρτητη Κίνηση παραμένοντας, επί σειρά ετών, πιστή στην υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και της αναβάθμισης της θέσης και του ρόλου των εκπαιδευτικών, καλεί τα μέλη της σε αγώνα ανατροπής και αυτού του σχεδίου υποβάθμισης.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019 που θα γίνει έξω από τη Βουλή, ημέρα συζήτησης και ψήφισης στην ολομέλεια του νομοσχεδίου-λαιμητόμο!

Μισθώνουμε λεωφορείο (Αναχώρηση Σπάρτη: Αρχαιολογικό Μουσείο ώρα 11 π.μ.), σε συνεργασία  με τους άλλους συλλόγους της Λακωνίας και διαδηλώνουμε στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Ελπιδοφόρα η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Λακωνίας στην απεργία της Παρασκευής 11/1 που άγγιξε το 40%.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3848/2010 ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣτΕ

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...