Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Ή ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Η περίφημη ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση, που συμφώνησε και η ΑΔΕΔΥ, επέστρεψε με ένα κείμενο το οποίο δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει πάση θυσία να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις των δανειστών για την εφαρμογή των μνημονειακών δεσμεύσεων.

‘‘Καμία αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης’’


Για όσους είχαν την ψευδαίσθηση ότι η ομάδα εργασίας θα ελάμβανε υπ΄ όψιν της τις παρατηρήσεις των σωματείων των εργαζομένων, για μια «ανώδυνη» αξιολόγηση, η πραγματικότητα τους διαψεύδει παντελώς. Κινητικότητα, στοχοθεσία, λογοδοσία, κλιμακούμενη αξιολόγηση με επιστημονικά εργαλεία κ.ά. είναι η απάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Γεροβασίλη 26/3), στο κείμενο των 14 σημείων της ΑΔΕΔΥ. Αν και η αξιολόγηση θα λάβει χώρα από πρόσωπα που ουδέποτε αξιολογήθηκαν αλλά υπηρετούν με ανάθεση, «αυτό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο», μάς λέει η υπουργός, ούτε θα προσμετρήσει στην παρούσα επιλογή των προϊσταμένων. Η υποκρισία περισσεύει στην προσπάθεια να συναινέσει η ΑΔΕΔΥ στο νέο μοντέλο αντικατάστασης του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης. Διότι τελικά περί αυτού πρόκειται. Κανένας μόνιμος διορισμός δεν πρόκειται να γίνει αν δεν περάσει μέσα από την ψιλή κρησάρα του κυβερνητικού κοσκινίσματος.

‘‘Αρνητική η στάση της ΑΔΕΔΥ’’

Το δυστύχημα είναι ότι η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ενεπλάκη(;) σ΄ ένα διάλογο με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από θέση ισχύος ενώ τώρα ζημιώνεται από αυτόν. Η στάση της πλέον, περισσότερο θολώνει παρά ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου (ΑΔΕΔΥ 4/4) -αμέσως μετά την απάντηση της κ.Γεροβασίλη- για απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Μάη, ενάντια στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΡΓΙΑ και στην ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ!!!
Η τραγωδία της ΑΔΕΔΥ, όμως, δεν έχει τέλος. Αφού ανακοίνωσαν την απεργία στις 16 Μάη –που είχαν συναποφασίσει κιόλας με τη ΓΣΕΕ– τελικά πρότειναν τη μετατόπισή της για τις 30 Μάη διότι δεν προλάβαιναν να την οργανώσουν, όπως τραγικά ισχυρίστηκαν! Την κινητοποίηση που οι ίδιοι εισηγήθηκαν και ψήφισαν! Μια παρωδία απεργίας, με τις ευθύνες να βαραίνουν ΔΑΚΕ, ΔΥΣΥΠ (ΠΑΣΚ) και ΕΑΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ), που, αντί να διακόψουν κάθε διάλογο με την υπουργό και να επαναπροκηρυχθεί η απεργία/αποχή από την αξιολόγηση, «ανταπάντησαν» μ΄ένα κείμενο 3 σημείων!! (ΑΔΕΔΥ 17/4). Με την πράξη αυτή ουσιαστικά κλείνουν το μάτι στην υπουργό δηλώνοντας πίστη σ΄ έναν προσχηματικό διάλογο, που η ίδια η κυβέρνηση χρησιμοποιεί καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους.  Μια κυβέρνηση που δε διστάζει να κινδυνολογήσει προκειμένου να πετύχει το σκοπό της (ΥΠΔΑ 24/4) «λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια διαφόρων κύκλων να στοχοποιήσουν για μια ακόμη φορά τον δημόσιο τομέα και να οδηγήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους στη μέγγενη του κοινωνικού αυτοματισμού»!! Επιχειρηματολογία που δυστυχώς είναι γνωστή θέση και κάποιων μελών της ΑΔΕΔΥ!! (τυχαίο;)
Αν η ΑΔΕΔΥ δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος της και να πάρει δυναμικές αποφάσεις προασπίζοντας τους αγώνες των εργαζομένων (πολυνομοσχέδιο για το 50%+1 της απεργίας, αξιολόγηση-χειραγώγηση, βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμοι διορισμοί κ.ά.) τότε ας παραμείνει θεατής στις εξελίξεις που θα δρομολογήσουν τις αποφάσεις, δείχνοντας έτσι πόσο γυμνός είναι, εντέλει, ο βασιλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    Οκτώ χρόνια μνημονιακών περικοπών και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων εξακολουθούν να πνίγουν τον  αέρα που αναπνέουμε.  Η πολυπόθητη ...